Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Şubat 2020 - 11:02 Yorum: 0

Bölgenin ilk ve tek gıda kontrol laboratuvarı MAKİMTEK Malatya'da açılıyor

Bölgede faaliyet gösteren sanayici ve üreticiler artık gıda kontrollerini yaptırabilecekler. MAKİMTEK Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı büyük bir ihtiyaca cevap verip, gıda sektörü için ilki gerçekleştirdi.

Bölgenin ilk ve tek gıda kontrol laboratuvarı  MAKİMTEK Malatya'da açılıyor

Bölgede faaliyet gösteren sanayici ve üreticiler artık gıda kontrollerini yaptırabilecekler. MAKİMTEK Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı büyük bir ihtiyaca cevap verip, gıda sektörü için ilki gerçekleştirdi.  
Laboratuvar Müdürü Neslişah Yüzgeç, MAKİMTEK’in kuruluş aşamasını, çalışmalarını ve vizyonunu Maldia okurlarıyla paylaştı.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda Kayısının başkenti Malatya’da ve çevre illerimizde gıda sanayicilerinin ve üreticilerin gıda kontrollerini yaptırmakta sıkıntı yaşadıklarını gözlemledik. Bu süreçte Tarım İl Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi ,Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Malatya ve çevre illerdeki sanayici ve üreticilerimizle görüşülerek  Malatya’ ya Makimtek Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı (MalatyaLab)’nı  kurmaya karar verdik. 
Laboratuvarımız 2. Organize Sanayi bölgesi İŞGEM ‘de faaliyet göstermektedir. Laboratuvarımız ; Fiziksel Analiz Laboratuvarı, Kimyasal Analiz Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı, Moleküler Biyoloji Ve Genetik Analiz Laboratuvarı olmak üzere 4 birimden oluşmaktadır. Laboratuvar Analiz birimlerimizi ve kapsam listemizi Malatya ve çevre illerden gelecek olan numunelere göre şekillendirdik. Örneğin; Kayısı ‘da Kükürtdioksit, Pestisit , Balda yapılan analizler, Süt ve süt Ürünleri Analizleri, Et ve Et Ürünleri Analizleri, GDO Analizleri, Ağır Metal Analizleri gibi birçok analize yer verdik. Bu analizleri yapabilmek için HPLC, ICP-MS, GC,GC-MS, LC-MS-MS,REALTIME PCR, PPR, MDS gibi modern ve son teknolojik cihazları kullanmaya özen gösterdik. Gıda Mühendisi, Biyomühendis, Biyolog ve Kimyager arkadaşlarımızdan oluşan kadromuza gerek şehir dışında  gerekse kendi laboratuvar bünyemizde eğitimler verilerek alanında uzman, yapılacak tüm çalışmalara bilimsel ve akademik özen gösterecek, donanımlı; kalite, güven, uzmanlık, tarafsızlık prensiplerini benimseyen bir ekip kurduk. Tüm faaliyetlerimizde ulusal ve uluslararası standartlara uygun analiz metodlarını uygulamak, son teknolojik cihazlar ile analizleri yapmak, analizleri yapan personelin gerekli teknik eğitimlere ve donanımlara sahip olması, gizlilik, objektiflik, dürüstlük, güvenilirlik, yenilikçi, dinamiklik ve toplum yararına çalışmalar yapmak ilkelerinden taviz vermeden müşteri odaklı hizmet sunmayı amaçladık. 
 Güncel analiz ihtiyaçlarına cevap verebilecek organizasyona sahip olmayı, üretici ve tüketici memnuniyetini zirveye taşımayı, analiz, ölçüm ve kontrol hizmetlerinin doğru, güvenilir, zamanında ve kaliteli olmasını, müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini iyi anlayıp yorumlamayı ,teknolojik ve bilimsel altyapısı ile sürekli büyüyen referans bir kurum olmayı kendimize vizyon edindik.
Bölgeden gelecek talepler üzerine sadece gıda analizleri ile yetinmeyip, Çevre , Kozmetoloji, Toksikoloji gibi yeni laboratuvarlar kurmayı; bölgede bir üs olmayı; bölgeye eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermeyi hedeflemekteyiz.
Herkese sağlıklı, verimli, mutlu ve bol kazançlı  çalışma hayatı diliyorum…


 LABORATUVAR MÜDÜRÜ
 NESLİŞAH YÜZGEÇ

0cedd71f-786b-40c6-bc3f-558cc395eae8.jpg

0ef81d8b-1f08-4056-a7fe-6a19128d0ab6.jpg

2a0c3094-e2a7-42b2-8d5a-ac478f99963a.jpg

2e5d0161-6ee2-4a29-8ff9-be28b6f0725a.jpg

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber