Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 09:48 Yorum: 0

Bölgenin tek cerrahi onkoloji polikliniği Balcalı’da açıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, bölgenin ilk Cerrahi Onkoloji Polikliniğini hizmete açtı.

Bölgenin tek cerrahi onkoloji polikliniği Balcalı’da açıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, bölgenin ilk Cerrahi Onkoloji Polikliniğini hizmete açtı.

2013 yılında Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı bünyesinde hizmet vermeye başlayan Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı özellikle kanser hastalarının tedavilerini Dahiliye Onkoloji Bilim Dalı ile koordineli bir şekilde cerrahi operasyonla gerçekleştiriyor.

Poliklinik hizmetinin eksikliğini de göz önünde bulunduran Balcalı Hastanesi yetkilileri düzenlenen törenle Cerrahi Onkoloji Polikliniğini hizmete açtı.

Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Sorumlusu Prof. Dr. Cem Kağan Parsak, kanser hastalığının günümüzde halen ölüm riski en fazla olan hastalık grubunda yer aldığına dikkat çekerek, bu hastalığın görülme sıklığında da bir hayli artış olduğunu söyledi.

Parsak, Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı olarak kanser hastalarına cerrahi alanda müdahale ettiklerini uygun olan hasta grubunda ise son derece başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getirdi. Açılan bu poliklinik ile birlikte hasta takibinin de son derece rahat olacağını belirten Parsak, poliklinikte kendisiyle birlikte uzman doktorlar Nidal İflazoğlu, Ali Duran ve Emir Çapkınoğlu'nun bulunduğunu sözlerine ekledi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova'da yaptığı konuşmada, kanser hastalığı ile her alanda mücadele edilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, hastane bünyesinde Dahiliye Onkoloji Bölümü olarak birbirinden değerli hocalarla çok önemli çalışmalara imza atıldığına, Cerrahi Onkoloji Polikliniğinin de devreye girmesi ve ayrıca bu manada bölgede tek olarak hizmet vermesiyle kanser hastalığıyla mücadelenin her anlamda yapıldığına dikkati çekti. Taşova, Balcalı Hastanesi olarak bir dizi yenilenme ve yapılanma çalışmalarını göreve geldikleri günden bugüne kadar sürdürdüklerini ve bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Cerrahi Onkoloji Polikliniği'nin açılışı gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber