Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu

GTO Başkanı Bartık: "Pamuk, tarım ve sanayide önemli istihdam sağlaması bakımından da önemli, ürünün teşvik edilmesini istiyoruz"

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, pamuğun tarım ve sanayideki önemine işaret ederek ürüne teşvik beklediklerini bildirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu'nun beşincisi Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasının (OTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş,  Hatay ve Osmaniye’nin ticaret ve sanayi odası başkanları ile kalkınma ajanslarının yöneticileri katıldı.

GTO Başkanı Bartık, buradaki konuşmasında, pamuğun Türkiye ve dünya için önemli bir hammadde olduğunu belirtti.

Birçok sektöre katkı sağlayan pamuğa daha fazla sahip çıkılmasını isteyen Bartık, Türkiye'nin dünyada pamuk üretiminde yedinci, pamuk kullanımında dördüncü sırada yer aldığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Pamuk, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden tekstilin ana maddesini oluşturuyor. 50'den fazla endüstri koluna hammadde sağlayan pamuk, aynı zamanda gıda maddesi olarak da kullanılıyor. Pamuk, tarım ve sanayide önemli istihdam sağlaması bakımından da önemli, ürünün teşvik edilmesini istiyoruz."

Toplantıdaki önerilere ilişkin hazırlanacak rapor, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber