Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü16:34 Kültür merkezi tartışması16:34 Madagaskar’ı vuran kasırgada can kaybı 18’e çıktı16:34 Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nden, Ramazan kolisi desteği16:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sancaktepe, metro kuyularını dolduranlara yürüyün d...
Sami Er
Türkiye 19 Ocak 2018 - 10:28 Yorum: 0

Bölgesel Yenilik Stratejisi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Bölgesel Yenilik Stratejisi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Bölgesel Yenilik Stratejisi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen Bölgesel Yenilik Stratejisi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Dairesi Başkanı Serkan Valandova, Ankara Kalkınma Ajansı İş Geliştirme ve Strateji Birim Başkanı Dr. Coşkun Şerefoğlu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, yerel yönetim, STK'lar ve çok sayıda ilgili katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Dairesi Başkanı Serkan Valandova, "Bölgesel Yenilik Strateji Planları öncelikle Ulusal Planla uyumlu olmalıdır. Birçok paydaşla bir araya gelinerek hazırlanan bölgesel ve ulusal kalkınma planları stratejiler, planlı kalkınma anlamında kamu, üniversite özel sektör ve STK'lara yol göstermektedir. 11. Kalkınma Planı çalışmaları bu süre zarfında hız kazanmış durumdadır. Bakanlık olarak yerelde kalkınma ajansları ile sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Kamu kurumları olarak sadece hibe vermek değil verilen desteğin izleme ve değerlendirme aşamasını da gerektiği gibi yaparak performans ve hedef odaklı yeni hibe programları sayısı artacaktır" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı İş Geliştirme ve Strateji Birim Başkanı Dr. Coşkun Şerefoğlu ise yaptığı konuşmada, "Bölgesel Yenilik Stratejisinin çıkış noktasına bakıldığında küreselleşme kıskacında, bölgelerin kendilerine has değerlerini, güçlü yanlarını ve karşılaştırmalı üstünlüklerini ön plana çıkararak fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını görmekteyiz. Özetle, bugünün ağır rekabet koşullarında ayakta kalabilmek ve büyüyebilmek için, firmaların ürünlerini, hizmetlerini, iş yapış yöntemlerini, yapılanmalarını sürekli olarak değiştirmeleri, farklılaştırmaları ve yenilemeleri gerekmektedir.

Türkiye'deki 10 araştırma üniversitesinden 4'ünü barındıran, 18 üniversitesiyle yaklaşık 300 bin yükseköğrenim öğrencisine ev sahipliği yapan, alanında öncü araştırma merkezleriyle geleceğe yön veren, kurumsal teknoparkları ve yenilikçi OSB'leriyle ilham veren bir kent kimliğine sahiptir. Değerli katılımcılar, Ankara Kalkınma Ajansı olarak, Ankara'nın bu potansiyellerinin farkındayız ve bunları katma değere dönüştürmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarından sonra, Prof. Dr. Erkan Erdil, "Akıllı Uzmanlaşma ve Türkiye Örneği" sunumunu gerçekleştirdi. Ardından, Dr Saygın Can Oğuz İzmir Kalkınma Ajansı "Bölgesel Yenilikçi Stratejisi" sunumunu gerçekleştirdi. Son olarak Cem Bayrak, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Akıllı İhtisaslaşma Stratejileri Doğu Marmara Örneği" sunumunu gerçekleştirdi ve soru cevaplar ile toplantı son buldu.

Toplantı ile; kurumlarda akıllı ihtisaslaşma kavramına dair farkındalık ve bilgi düzeyinin artırılması, bölge ölçeğinde akıllı ihtisaslaşma stratejilerinin geliştirilmesinde koordinasyon sağlanması, kurumsal ve akademik tecrübelerin paylaşımı ve ağ oluşturulması gibi amaçlar hedefleniyor.

Bölgesel Yenilik Stratejisi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı

Bölgesel Yenilik Stratejisi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber