Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 09 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Bolkar Dağları'nda ''termik santrale hayır!" tırmanışı

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir dağcılık kulübünün üyeleri, Karapınar'da yapılması planlanan termik santrale tepki için Bolkarlar'daki Aydos Dağı zirvesine tırmanış yaptı

Bolkar Dağları'nda ''termik santrale hayır!' tırmanışı

KONYA (AA) - Ereğli'de faaliyet gösteren bir dağcılık kulübünün üyeleri, Karapınar ilçesinde yapılması planlanan termik santral projesine tepki için, Aydos Dağı'nın zirvesine tırmanış yaptı.

Ereğli Dağcılık Kulübü (ERDAK) öncülüğünde Ereğli, Adana ve Ankara'dan gelen 7 dağcı, Niğde, Mersin ve Konya sınırlarındaki Bolkar Dağları grubunda bulunan Aydos Dağı'nda zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Dağcılar, zirvede ''Termik santrale hayır, güneş enerjisine evet!" yazılı pankart açtı.

Tırmanışa katılanlar, dağın zirvesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle de kutlama mesajı içeren dövizle poz verdi.

ERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karapınar'ın kararmasının önüne geçebilmek için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 8 saat süren tırmanışın ardından 3448 metre yükseklikteki Aydos Dağı zirvesine ulaştıklarını ifade eden Tekin, fotoğraf ve video çekiminin ardından kazasız şekilde indiklerini belirtti.

Dağcılardan Metin Helimoğlu ise insanların geleceğini yok edecek enerji kaynakları ile zenginleşmenin bir anlamı olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Güneş, rüzgar gibi alternatif enerji kaynakları bakımından zengin bir ülke olarak, çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakmak için bu kaynaklara yönelmeliyiz. En büyük zenginliğimizin tarım alanları olduğunu unutmamalıyız. Türkiye'nin tahıl ambarı sayılan Konya Ovası'na termik santral kurulması halinde, yeraltı sularının kirlenmesi, asit yağmuru ve çevre kirliliği gibi birçok olumsuzluğa neden olacağını asla aklımızdan çıkarmamalıyız.''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber