Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Aralık 2017 - 16:43 Yorum: 0

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: "Bizi asırlık ağaçları kesenlerle bir tutmasınlar”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı'na yapılması planlanan dağ köşkü ve kır evlerinin yapılan açıklamayla protesto edilmesine...

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: 'Bizi asırlık ağaçları kesenlerle bir tutmasınlar”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı'na yapılması planlanan dağ köşkü ve kır evlerinin yapılan açıklamayla protesto edilmesine ilişkin, "Bizi asırlık ağaçları kesenlerle bir tutmasınlar" dedi.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Gölcük Tabiat Parkı'na yapılması planlanan 25 adet kır evi, dağ köşkü, göl gazinosu ve 18 odalı otelin Tabiat Parkı'nın doğal yapısını bozacağı gerekçesiyle protesto edilmesi üzerine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bir açıklama yaptı. Bazı kesimlerin her zaman olduğu gibi yine bazı hesaplarla harekete geçtiğini ifade eden Yılmaz, "Bu ülkede her şeye hayır diyen kesim yine harekete geçti. Bu zihniyet, bu ülkede yıllardır yapılan her şeye "istemeyiz" diye haykırır. Dertleri doğaya, ağaca, çevreye sahip çıkmak değildir. Onların meselesi AK Parti iktidarıdır. Onların meselesi her zaman olduğu gibi her türlü hassasiyeti kullanarak AK Parti iktidarı döneminde atılan her adımı, her projeyi, her yatırımı engellemeye çalışmak ve baltalamaktır" dedi.

Proje kapsamında tek bir ağaca bile zarar gelmeyeceğini söyleyen Yılmaz, "Doğa harikası tüm güzelliklerimiz korunacaktır. Bunun da teminatı Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bolu Belediyesi ve büyük bir hassasiyetle ve titizlikle oluşturulmuş projedir. Tabiat bizim en büyük zenginliğimiz ve Allah'ın bahşettiği en büyük nimetimizdir. Gölcük sadece Bolu'nun değil, Türkiye'nin göz bebeğidir. Onu korumak, kollamak ve sahip çıkmak bizim temel sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

"Siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar"

Bazı STK'lar ve partilerin mevcudiyetlerini bu akıldan uzak, provakatif çıkışlara borçlu olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Onların varlık sebebi budur. Bugüne kadar Bolu için hiçbir katma değer üretmeyenler, oturduğu yerden yorum ya da eleştiri yapmayı alışkanlık haline getiren kelime simsarları, bu proje üzerinden de farklı bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Geçmişte de yaptılar, bugün de yapıyorlar. Kendilerine yakın medya kuruluşları aracılığı ile olmayanı "varmış gibi" anlatmaya çalışıyorlar. Meselenin ağaç, doğa ve çevre olmadığının farkındayız. Sırf muhalefet etmek için akıldan uzaklaşanları, böyle olaylarla var olduklarını gösterme yarışına girenleri de anlıyoruz. Çünkü başka yaptıkları ya da yapacakları bir şey yok."

"Proje doğal yapıya zarar verilmeden gerçekleştirilecek"

Gölcük'ün tüm vatandaşların hizmetinde olacağını belirten Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Bu proje, Gölcük Tabiat Parkı ile ilgili 25 Ekim 2016 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren gelişme planına uygun yapılmıştır. Bu plana göre de burada herhangi bir şekilde tatil köyü vb. gibi bir yapılaşma olması zaten söz konusu olamaz. Yapılacak olan ahşap kır evi ya da başka deyişle bungalovlar ve dağ köşkü orman içi açıklıklarda, ağaçların olmadığı alanlarda, hiçbir ağaç kesimi olmadan, doğal yapıya zarar verilmeden gerçekleştirilecektir. Gölcük bu proje gerçekleştiğinde de bugün olduğu gibi yine tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Tersini savunanlar akıl tutulması yaşıyorlar. Bu doğa harikasının asıl sahibi Bolu halkıdır."

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: "Bizi asırlık ağaçları kesenlerle bir tutmasınlar”

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: "Bizi asırlık ağaçları kesenlerle bir tutmasınlar”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber