Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Bolu Belediyesinden baz istasyonu açıklaması

BOLU (AA) - Bolu'da kent merkezinde bulunan baz istasyonlarının sayısının azaltılmasının planlandığı bildirildi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, son dönemde kent merkezinde iletişimde...

Bolu Belediyesinden baz istasyonu açıklaması

BOLU (AA) - Bolu'da kent merkezinde bulunan baz istasyonlarının sayısının azaltılmasının planlandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, son dönemde kent merkezinde iletişimde ciddi sorunlar yaşandığı belirtildi.

Bu şikayetler üzerine, istasyonların tespitine ilişkin bir çalışma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Bolu merkezde tespit edilebilen baz istasyonu sayısı 200 kadardır. Bu çalışmaların sonucunda ilimizdeki baz istasyonu sayısının 70 civarına düşürülmesi amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra, telefon operatörlerinin baz istasyonlarının tümü bir arada olacak şekilde aynı yerde konumlandırılmaları da planlanıyor" ifadesini kullanıldı.

Baz istasyonlarının, ilgili yasa gereği kurulduğu kaydedilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Bolu Belediyesinin, Bolu Valiliğinin veya ilimizdeki diğer kurumların bu konuda karar verme yetkisi bulunmamaktadır. Bolu Belediyesinin yegane amacı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı yetkisinde olan bu hususla ilgili GSM firmaları ile görüşerek bu sayıyı azaltmak, estetik görünüm kazandırmak, kontrol edilebilirliği sağlayarak tüm operatörlerin bir arada olacağı düzen oluşturmaktır. Yürütülen çalışmalarda, bina çatılarında yer alan ve açık alanda görüntü kirliliğine neden olan yapıların daha estetik bir hale dönüştürülmesi öngörülmekte. Bina üstlerine kurulan baz istasyonları yerine, binalardan uzak alanlarda ve görüntü kirliliğini de engellemek için estetik kurulumuzun belirlediği estetik ve görüntü kirliliği oluşturmayacak mekanların içine yerleştirilmesi kararı alınmıştır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber