Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Yerel 02 Ekim 2014 - 15:08 Yorum: 0

Bolu, karpuz üretiminde söz sahibi olmayı hedefliyor

Valilik, Bolu'da son turfanda karpuz üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla çalışma başlattı

Bolu, karpuz üretiminde söz sahibi olmayı hedefliyor

BOLU (AA) - Bolu Valiliği, kentte patatesin ardından son turfanda karpuz üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla harekete geçti.

Her yıl 10 bin hektarlık alanda yaklaşık 250 bin ton patates üretilen kentte son turfanda karpuz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için valilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, daire müdürleri ve Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk'ün katılımıyla değerlendirme toplantısı yaptı. 

Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, toplantıda, "Bizler tarım teşkilatımızla çiftçimizin, üreticimizin yanında nasıl oluruz, nelerde onları destekleyebiliriz' diye valimizin başkanlığında her gün bu konu üzerinde çalışırken, böyle özel ürünle çiftçimizin ve sizlerin karşısında olması bizleri son derece mutlu etmiştir" diye konuştu.

Sonbaharda karpuz hasat edilmesinin mutluluk verici olduğunu anlatan Kartlı, "Pazarda karpuz ürününün az olduğu bir dönemde ürünü alıyor olmamız, pazardaki şansımızı ve pazarlama sorunlarını kolaylıkla aşılabileceğini gösteriyor. Arkadaşlarımıza böyle bir ürünü Bolu'ya kazandırma çalışmaları için teşekkür ediyorum. İlimizde üretiminin yaygınlaştırılması için gerekli her türlü çalışmayı yapacağımızın sözünü veriyorum" şeklinde konuştu.

İsmail Taş da "Sadece üretmek değil, ürettiğimizin yeri ve zamanı önemli. Özellikle ilimizde erken üretim sıkıntılı olur ama 'geç turfanda' dediğimiz karpuzun daha çok fiyat yaptığı dönemde üretilmesi bizim çiftçilerimiz için çok önemli" dedi.

Taş, Bolu'nun patates üretiminde Türkiye'de  4. olduğunu, patatesin üretildiği alanlarda da karpuz üretilebileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber