Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Nisan 2015 - 17:13 Yorum: 0

Bolu'da kitap okuma etkinliği düzenlendi

BOLU (AA) - Bolu'da Kütüphaneler Haftası kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.İl Halk Kütüphanesi'nce Kardelen Meydanındaki bankların üzerine bırakılan kitaplar, vatandaşlar...

Bolu'da kitap okuma etkinliği düzenlendi

BOLU (AA) - Bolu'da Kütüphaneler Haftası kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

İl Halk Kütüphanesi'nce Kardelen Meydanındaki bankların üzerine bırakılan kitaplar, vatandaşlar tarafından okundu.

Kütüphane Müdürü Cemil Şahiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, 51. Kütüphaneler Haftası kapsamında, toplumda kitap okumanın, yazmanın ve düşünmenin önemini gündeme getirmek üzere çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Kütüphaneler Haftası kapsamında, 81 il merkezinde ve muhtelif ilçelerde aynı zamanda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildiğini dile getiren Şahiner, "Bu etkinlik, gençlerimizi, okumayanları bir an olsa kitaplarla baş başa bırakmak, onları bir anda günlük aktiviteler arasında kitabın arasına koymak üzere düşünülmüş bir planlamadır. Biz bu etkinliği yıllardır yapıyoruz ancak kültüre ve okumaya karşı duyarsızlık var" ifadesini kullandı.

Kütüphanelerde kitap okunmasına rağmen, toplumda okuma oranının düşük olduğuna dikkati çeken Şahiner, "Okuma konusunda, iyiye doğru bir gidiş söz konusu ama henüz istenilen seviyede değil. Biz çok daha renkli çok daha güzel kalabalıklar bekliyorduk ama yine de her zaman için umudumuz var" dedi.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlik kapsamında, okunan kitaplar vatandaşlara hediye edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber