Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2014 - 10:03 Yorum: 0

Bölüm birincilerine ödül

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özcan: "Gayretiniz sadece kendiniz için değil bütün insanlık için önemli"

Bölüm birincilerine ödül

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, öğrencilerin gayretinin sadece kendileri için olmadığını bütün insanlık için önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Özcan, Şeyh Edebali Üniversitesi Yemek Salonu'nda, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar ve öğretim görevlileri ile okudukları bölümleri birincilikle kazanan öğrencilerle bir araya geldiği etkinlikte, üniversitenin programlarına en yüksek puanla giren öğrencilerle iftihar ettiklerini belirterek, öğrencilere sunulan bütün imkanların daha donanımlı, sorumlu ve güvenli yetişmeleri için sağlandığını söyledi.

Öğrencilerden alacakları geri dönüşümün önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:

"Dünyayı size emanet edeceğiz. Burada bir hikaye varsa, bu hikayenin de kahramanları sizlersiniz. 2014-2015 akademik yılında üniversitemiz yüzde 97'ye ulaşan bir tercih oranıyla ülkemizin güzide üniversiteleri arasında yer aldı. İnsandan değerli hiçbir şey yok. Biz bu veciz ifadenin yapıldığı bir yerdeyiz. İnsan içerisinde de sizden daha değerlisi yok."

Üniversitelerin, millet ve devlet tarafından verilen başlıca 3 görevinin bulunduğuna değinen Prof. Dr. Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkelerini yarınlara hazırlayacak gençleri eğitmek ve en son bilgilerle donatmak, bilimsel araştırma yaptırmak ile toplumun kendisini devam ettirebilmesi için gereken değerleri üretmek. Bizlerden çok daha donanımlısınız ve kabiliyetlisiniz. Allah, size emsallerinize göre daha fazla zeka, yetenek ve disiplin vermiş. Bir üniversitenin de kalitesi öncelikli olarak sizlerin düzeyinizle ölçülüyor. Biz burada sizin için varız, devlet ve millet bize maaşlarımızı size daha iyi eğitim, öğretim ortamı sağlayabilmemiz için veriyor. Siz kendinizi önemli ve değerli göreceksiniz ki biz size sizin talep ettiğiniz konuları ve imkanları hazırlayabilelim. Buraya gelinceye kadar sergilediğiniz disiplini artırarak devam ettirin. Çünkü bu bayrak sizlerin eliyle yükselecek ve sadece bizim değil bölgemizdeki, dünyadaki bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşacak."

Vali Nayir da üniversiteden beklentilerinin il, ülke ve millet olarak ihtiyaç duyulan en önemli hususlardan birinin iyi eğitilmiş, ülkesinin problemlerini bilen ve kendine güvenen yeni nesiller yetiştirmesi olduğunu bildirdi.

Etkinlik, öğrencilerin kendilerini tanıtmaları ve gelecekle ilgili görüşlerini anlatmasıyla sona erdi. Vali Nayir ve Rektör Özcan, okudukları bölümleri birincilikle kazanan öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber