Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 23 Ağustos 2016 - 14:25 Yorum: 0

Bombalı saldırıların şüphelileri tutuklandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, 1 Mayıs ve 28 Haziran'da bomba yüklü araçlarla yapılan terör saldırıları ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde...

Bombalı saldırıların şüphelileri tutuklandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, 1 Mayıs ve 28 Haziran'da bomba yüklü araçlarla yapılan terör saldırıları ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Firari 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca 1 Mayıs'ta yapılan bombalı araç saldırısının ve Dicle İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgesinde 28 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen bombalı araç saldırısının şüphelilerinin tespitine yönelik olarak, Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda olayın fail ve faillerinin yakalanması amacıyla soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin tespitene yönelik olarak Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışmalar kapsamında, tespit edilen 11 işbirlikçi şüpheliden S.A., V.A., Y.A., M.D., A.A. ve N.G. adlı şahıslar, 11 Ağustos 2016 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheliler 22 Ağustos'ta Dicle Asliye Ceza Mahkemesi sevk edilmiş ve S.A. ile V.A. tutuklanarak, Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Y.A., M.D., A.A. ve N.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Firarda bulunan 5 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber