Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 15:48 Yorum: 0

Borcu olan mükellefler için büyük fırsat

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Ayşe Dilbay, 19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına...

Borcu olan mükellefler için büyük fırsat

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Ayşe Dilbay, 19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun"un mükelleflere birçok avantajlar sunduğunu belirtti.

Dilbay, Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın Adana Vergi Dairesi Başkanlığı iş birliği ile düzenlediği bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmasına, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi ve terörle mücadele sırasında şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Dilbay, "Allah memleketimize bir daha böyle kötü günler yaşatmasın. Amacımız; kanunla vatandaşlarımızın borç yükünün azaltılması, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması gibi çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden kanundan borcu olan mükelleflerimizin azami ölçüde faydalanmalarını sağlamaktır" dedi.

"31 ekim 2016 tarihine kadar başvurular yapılmalı"

Yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin, 31 Ekim 2016 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmaları gerektiğini ifade eden Dilbay, başvuruların bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "gib.gov.tr" adresi üzerinden internet aracılığı ile yapılabileceğini kaydetti. Dilbay, "Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin Kasım 2016 ayında yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Peşin ödeme avantajlı

Kanundan yararlanmak isteyenler için önemli avantajlardan birinin de peşin ödeme seçeneğinde olduğunu belirten Ayşe Dilbay, "Kanun kapsamında yapılandırılan borçların peşin olarak 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödenmesi halinde tahsil edilecek olan Yİ-ÜFE faizinin yarısı tahsil edilecektir. Ayrıca, taksitler halinde ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde hesaplanan katsayı da tahsil edilmeyecektir. Faizin yarısının alınması ve katsayı hesaplaması yapılmaması peşin ödemelerde yapılandırmayı daha da avantajlı hale getirmektedir" ifadelerini kullandı.

"Başvuruları son güne bırakmayalım"

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı da, kanunun avantajlarından faydalanmak isteyen mükelleflerin başvurularını son güne bırakmamalarını isteyerek, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar gerek yapmış olduğumuz ziyaret ve toplantılarda gerekse vergi dairelerine başvuran mükelleflerimizin göstermiş olduğu yoğun ilgiden memnunuz. Biz de Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak kanunun tanıtım faaliyetleri için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tüm çalışanlarımıza bu konularda eğitimler verdik. Kanunun getirdiği imkAnlardan yararlanmak isteyen mükelleflerimizin başvurularını son güne bırakmamalarını rica ediyoruz."

"Kanundan faydalanmak mükelleflerimizin lehine"

Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Farsak ise, vergi affının büyük avantajlar sağladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Oda olarak kanunun getirdiği avantaj konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapmaktayız. Kanunun getirdiği avantajlardan borcu olan mükelleflerimizin faydalanmaları lehine olacaktır."

Konuşmaların ardından, serbest muhasebeci ve mali müşavirlik belgesi almaya hak kazanan 10 kişiye ruhsatları verildi.

Daha sonra toplantı, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir İdaresi Grup Müdürü Kamil Kurt ve Tahsilat Müdürü Hasan Özkan'ın "6736 Sayılı Kanun" hakkındaki sunumu ile devam etti.

Borcu olan mükellefler için büyük fırsat

Borcu olan mükellefler için büyük fırsat

Borcu olan mükellefler için büyük fırsat

Borcu olan mükellefler için büyük fırsat

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber