Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ağustos 2016 - 15:25 Yorum: 0

Borsa Gaziantep’ten ELÜS’te büyük başarı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Borsa Gaziantep Lisanslı Depoculuk Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) Platformunda işlem hacmi ve üye sayısında önemli başarıya...

Borsa Gaziantep’ten ELÜS’te büyük başarı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Borsa Gaziantep Lisanslı Depoculuk Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) Platformunda işlem hacmi ve üye sayısında önemli başarıya ulaşıldı. Elektronik ortamda alım satımın yapıldığı Borsa Gaziantep'te, ilk işlem tarihinden sonraki 12 günlük süreç içerisinde 26 bin 412 ton buğday TMO'ya satılırken, yaklaşık 800 çiftçide platforma üye oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, "Elektronik Ürün Senetlerinin Alım-Satımına" ilişkin yetkilendirdiği tek borsa olan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), elektronik ortamda gerçekleştirdiği ürün alım-satımlarında önemli bir başarıya imza attı.

Kayseri Şekere ait Boğazlıyan ve Şarkışla Lisanslı Depolarında çiftçilere ait 26 bin 412 ton buğday elektronik ortamda Borsa Gaziantep'te işlem görerek toplam 24 Milyon 307 bin 906 TL ürün senedi karşılığında Kayseri Boğazlıyan ve Şarkışla Toprak Mahsulleri Ofislerine satıldı.

Öte yandan aynı süreç içerisinde ürününü lisanslı depolarda koyarak sağladığı avantajlardan faydalanmak isteyen yaklaşık 800 çiftçide GTB Borsa Gaziantep'in ELÜS platformuna üye oldu.

Ürün alım satımları komşusunda kısa sürede alt yapısını tamamlayarak elektronik ortamda ticaret olanağı sağlayan Borsa Gaziantep'in 12 günde yakaladığı işlem hacmi ve ulaştığı üye sayısı sektörde büyük başarı olarak değerlendirildi.

Gaziantep'i dünya genelinde elektronik ortamda tarım ürünleri ticareti ağına bağlayan Borsa Gaziantep, Türkiye genelinde hizmet veren lisanslı depolarla sözleşme imzalamaya ise devam ediyor. Şuana kadar çeşitli şehirlerden 7 farklı lisanslı depoyla anlaşmaya varan Borsa Gaziantep'in sözleşme imzaladığı diğer lisanslı depolarla da alım-satıma başlamasıyla birlikte yakalanılan işlem hacmi başarısının yüzde yüzler seviyesine çıkması bekleniyor.

Borsa Gaziantep nedir?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından Lisanslı depo işletmelerince Ürün senetlerini ve alivre sözleşmelerin ticaretini yürütmek üzere 5174 sayılı kanunun 53 üncü maddesine göre 03.11.2014 tarihinde yetkilendirilen Borsa Gaziantep, bu alanda Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetki almaya hak kazanmış ilk ve tek Borsa'dır.

Borsa Gaziantep Platformu, Gaziantep Ticaret Borsası ile sözleşme imzalayan lisanslı depo işletmelerinin depoladıkları ürünler karşılığında düzenlemiş olduğu elektronik ürün senetlerinin Alım - Satım işlemlerini gerçekleştiren elektronik bir platformdur. Borsa Gaziantep işlemleri elektronik ortamda fiyatların eşleştirilmesi yöntemiyle yapılır. Fiyatların eşleşmesi, alım emirlerinde en yüksek fiyatlı, satım emirlerinde ise en düşük fiyatlı emirlerin eşleşmesi şeklinde gerçekleşir. Girilen alım satım emirleri seansın başlamasıyla birlikte fiyat ve zaman önceliğine göre işleme konur. Aynı fiyatlı emirlerde zaman önceliği dikkate alınır.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber