Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 08 Ekim 2020 - 14:54 Yorum: 0

Borsada En Az Komisyon Alan Banka Hangisi?

Borsa piyasasında hisse senedi alım satım işlemi yapabilmeniz için bir aracı kuruma ihtiyacınız vardır. Aracı kurumlar, alım satım talimatlarınızı Takasban’a sizin adınıza iletir.

Borsada En Az Komisyon Alan Banka Hangisi?

Borsa piyasasında hisse senedi alım satım işlemi yapabilmeniz için bir aracı kuruma ihtiyacınız vardır. Aracı kurumlar, alım satım talimatlarınızı Takasban’a sizin adınıza iletir. Tabi, bu işlem için de sizden bir miktar komisyon keserler. Bankalar da bu işlemi sizin adınıza aracı kurum olarak yapabilmektedirler. Eğer hisse senedi alış satış işlemlerinize ilişkin talimatlarınızı borsaya iletmek istiyorsanız, muhakkak aracı kurumları veya bankaları kullanmanız gerekir.

Biz bu yazımızda sizler için borsada en az komisyon alan banka alternatiflerini sizle için derledik. Böylelikle, borsada işlem yaparken maliyetlerinizi düşürebilecek ve alım satım işlemlerinizi en uygun fiyatla gerçekleştirme imkânına sahip olacaksınız. Tahmin edeceğiniz üzere maliyetlerinizin düşmesiyle kazancınız da artacaktır.

Komisyon oranları hacim bazlı ve hisse senedi başına olmak üzere iki farklı yöntemle belirleniyor. Hacim bazlı oranda komisyon tutarları portföyünüzdeki hisse senetlerinizin işlem hacmine göre belirlenir ve işlem hacminiz arttıkça bu oran düşer. Hisse senedi başına oranda ise komisyon oranı tutarı ne olursa olsun her hisse senedi için aynıdır.

Bu durumda düşük tutarlı senetler için de yüksek tutarlı senetler için de aynı komisyon oranı geçerli olur. Bu komisyon oranları arasından işlem hacminize ve aldığınız hisse senedi sayısı ve/veya tutarlarına bağlı olarak sizin için uygun olana karar vermelisiniz.

Şimdi sizlere borsa işlemleri için aldıkları komisyon oranlarına göre en uygun bankalar hakkında bilgi verelim.

Garanti Katılım

Özel sermayeli bankalardan olan Garanti BBVA, borsa sektöründe işlem yapmak isteyenler için çok çeşitli avantajlar sunuyor. Borsada yatırım yapmak isteyenler için bugünlerde Garanti Bankasında yatırım komisyonu tabela oranları binde 1,75 iken hisse senedi alış satış komisyon oranı ise binde 3,5 olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca banka iletişim kurmanız halinde işlem hacminiz ve ihtiyaçlarınıza göre size daha uygun oranlar da sağlayabilmektedir.

Akbank Yatırım

Bir başka özel sermayeli banka olan Akbank’ta ise hisse senedi alım satım komisyon oranı binde 3,2 olarak belirlenmiştir. Aynı şekilde Akbank’ta da işlem hacminiz arttığında komisyon oranının düştüğünü ve komisyon indiriminden yararlanabileceğinizi belirtmek isteriz.

Denizbank Yatırım

Denizbank Deniz Yatırım kapsamında borsada işlem yapan müşterilerine hisse senedi alım satım işlemleri için komisyon oranını oldukça uygun tutarak binde 3 olarak belirledi. Buna ilaveten banka müşterilerine birçok kolaylık ve olanaklar da sunmakta.

Yapı Kredi Yatırım

Yapı Kredi Bankası hisse senedi alım satım işlemlerin için binde 3 komisyon oranı belirlemiştir. Bankanın ilgili iletişim kanallarından talep etmeniz halinde işlem hacminize göre bu oranı daha da aşağılara indirebilirsiniz.

Halkbank Yatırım

Komisyon oranları bakımından en avantajlı bankalardan biri olan Halkbank’ta komisyon oranı binde 3. Banka, işlem hacminizin 200 bin TL’yi bulması halinde bu oranı binde 1,4 seviyelerine kadar düşürebilmektedir.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber