Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Eylül 2014 - 16:18 Yorum: 0

"Boş fişek cebinde kalsın doğa temizliği ile anılsın" kampanyası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce, "Boş fişek cebinde kalsın doğa temizliği ile anılsın" kampanyası başlatıldı

'Boş fişek cebinde kalsın doğa temizliği ile anılsın' kampanyası

BİLECİK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce, "Boş fişek cebinde kalsın doğa temizliği ile anılsın" kampanyası başlatıldı.

Şube Müdürü Nezir Ayhan yaptığı açıklamada, ekolojik ve görsel kirlilik yaratan yivsiz av tüfeği fişeklerinin avlaklarda bırakılmaması ve atık oluşturmaması için "Boş fişek cebinde kalsın doğa temizliği ile anılsın" kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Su kaynaklarının kenarına, yalaklara bırakılan zirai ilaç kutuları ve fişeklerin plastik yapıların çok uzun yıllar doğada varlığını sürdürdüğünü, su kaynağı kullanan evcil ve yaban hayvanlarının zehirlenmesine neden olduğunu belirten Ayhan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüz koordinasyonuyla avcı dernekleri ile "Boş fişek cebinde kalsın doğa temizliği ile anılsın" kampanyası başlatılmıştır. Kampanyanın 2014-2015 av sezonu dışında gelecek yıllarda da uygulanmasına devam edilmesine karar verilmiştir. Aynı zamanda avcı derneklerimiz konuya hassasiyet göstererek en çok fişeği toplayan avcılarına bir ödül verecektir. Fişek toplama yanında derneklerimiz kendi avlaklarında bulunan çeşmelerin temizliğini yaparak evcil ve yaban hayvanları için steril bir ortam yaratacaktır. Kampanyanın yürütülmesi için bir komisyon kurulmuştur. Kampanya ile bilinçli nesiller, yıllarca korunan güzel bir çevre, doğaya dost bir avcı kazanmanın mutluluğu hedeflenmektedir."

Ayhan, 100 fişek getiren avcıya Bilecik Müdürlükçe hediyelerin yanında kampanyaya katılımından dolayı "Doğayı koruyan avcı" sertifikası verileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber