Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Aralık 2014 - 18:03 Yorum: 0

Boş yere uğraşmayın

Adalet Bakanı Bozdağ, 2015 seçimleri için yayınlanan anketlere tepki göstererek, " AK Parti'nin eridiğini, oylarının düştüğünü görmek için her şeyinizi vermeye hazırsınız ama boş yere uğraşmayın" dedi.

Boş yere uğraşmayın

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2015 seçimleri için yayınlanan anketlere reaksiyon göstererek 'AK Parti'nin eridiğini, oylarının düştüğünü görmek için her şeyinizi vermeye hazırsınız ama boşu boşuna uğraşmayın. 2015'in Haziran'ı, sizin gene kabusunuz olacaktır. Çünkü bu millet, kime, ne zaman, niçin destek vereceğini her zaman doğru bir biçimde bilmiş ve kararını ona oranla sandığa koymuştur' dedi. 

Bakan Bozdağ, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı'nın, Afyon Lisesi konferans salonunda düzenlenen, 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kongrelerin, yapılanların hesabının verildiği, geleceğe dair yetkilerin tekrardan düzenlendiği, bayram havasında geçen demokrasi şölenleri olduğunu söyledi.

Başka partilerin kongrelerine bakıldığında, AK Parti'nin kongresi ile mukayese yapıldığında farkın ortada olduğunu bildiren Bozdağ, 'AK Parti'nin kongreleri, tekmelerin, tokatların, sandalyelerin, küfürlerin, yumrukların konuşulduğu değil, fikirlerin, projelerin, güzelliklerin, iyiliklerin yarıştığı kongrelerdir. Bugün Afyonkarahisar'da böylesi bir bayram havası içinde, büyük bir demokrasi şöleni anlayışı içerisinde, merkez ilçemizin 5. Olağan Kongresi'ni yapıyoruz. 'Hayırlı ve uğurlu olsun' diyoruz. Rabbim utangaç etmesin' diye konuştu. 

Bozdağ, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar Afyonkarahisar'da vazife oluşturan partililere teşekkür ederek, yeni yönetime de başarılar diledi.

Afyonkarahisar'ın her seçimde destan yazdığını, başarı üzerine muvaffakiyet ortaya koyduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

'Afyonkarahisar, kurtuluşumuzun ciddi merkezlerinden biri. Kurtuluşumuz için ciddi fakat Türkiye'nin siyasi manada hareketleri bakımından da ciddi bir merkez. Biliyoruz ki, AK Parti, Afyonkarahisar'dan yola çıktı. Atatürk burada, 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri' diye buyruk verirken, millet AK Parti ile yeni Türkiye'nin talimatını da Afyonkarahisar'dan verdi. O nedenden AK Parti için de Afyonkarahisar, son derece ciddi bir tarihsel kavşak noktasıdır, ciddi bir merkezdir. Bu hareketin fikirlerinin tartışıldığı, karara bağlandığı, adımların atıldığı, o zamanın tüm risklerinin göze alınarak yola çıkıldığı yerin adıdır Afyonkarahisar. O nedenden şahsım, ülkem ve milletim adına, bir kere daha Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına daha işin besmelesi safhasında kucak açıp dua ve destek verdiği için herkese şükranlarımı sunuyorum.'

'Şimdiden milletimizin kararını değişimi için iftira kampanyaları, algı operasyonları başladı'

Bozdağ, 2015'in önemli bir sene olduğunu ve seçimin bu sene da yapılacağına dile getirerek, şöyle devam etti:

'2019'a kadar Türkiye'yi kimin yöneteceğine milletimiz karar verecektir. 4 sene var, çok önemli bir 4 yıl. Neden önemli, herhangi bir seçimin bulunmadığı deliksiz 4 sene var. Bu ne demek, 4 yetişkin yıl, rahat icraat yapmak, kazanç yapmak, üretmek... Bu yurt için, seçim kaygısından ırak çalışmalar yapmak demektir. Eğer diri bir iktidar olursa, bu 4 yılda AK Parti tekrardan daha diri bir biçimde milletimizin duası ve desteği ile iktidar olursa, Türkiye bugüne kadar geldiği etabın daha ileri noktalarına elbette gidecektir, bundan hiç endişeniz olmasın. Onun için dikkat edin, şimdiden milletimizin kararını değişimi için iftira kampanyaları, algı operasyonları başladı. Bazı anketçiler, birtakım yazarlar, birtakım gazeteler, oradan buradan anketler yayınlıyorlar. 'AK Parti'nin oyu düşüyormuş, AK Parti durmuş, AK Parti erimeye başlıyormuş' diye bir sürü uyduruk haberler, masa başı anketler yayınlıyorlar. Buradan bu uyduruk gelişmeleri yayınlayanlara, masa başı anketleri yapanlara şunu söylüyorum, o sizin rüyalarınız, hayalleriniz... AK Parti'nin eridiğini, oylarının düştüğünü görmek için her şeyinizi vermeye hazırsınız ama boşu boşuna uğraşmayın, 2015'in Haziran'ı, sizin gene kabusunuz olacaktır. Çünkü bu millet, kime, ne zaman, niçin destek vereceğini her zaman doğru bir biçimde bilmiş ve kararını ona oranla sandığa koymuştur.'

'İnsanda biraz da çehre olur'

'Anket diyorlar parayla mı yapıyorlar, partiler sipariş veriyor ona oranla mi yapıyorlar olmadan ideolojilerine oranla uydurup uydurup mu yayınlıyorlar bilmiyorum' diyen Bozdağ, birtakım anket firmalarını eleştirdi.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İnsanda biraz da çehre olur. Bir şirket düşünün, anket yapıyor, seçimin son anketini yayınlıyor, iddialıdır o anketçi, seçimin dediği bu şeklinde çıkması ve ya dediği oranlara yakın çıkması onun dürüst çıktığının göstergesidir. Ama bir şirket düşünün her seçim sandık onu, 'Sen yalancısın' diye tekzip ediyor. Her seçimde sandık, 'Sen doğru işini yapmıyorsun' diye anketleri alıp yüzüne vuruyor, hala çıkıp anket yapıyor. Her seçim, bu anketleri yalanladı. Dikkat edin 2002'de de yalanladı, 2004'te, 2007'de, 2009'da, 2011'de... Bütün bunların anketlerini Afyonkarahisarlılar aldı, yüzüne fırlattı. 'Anket öyle olmamakta böyle olur' dedi. Anketi ulus yaptı. Bundan sonra da esas, gerçek anket, milletin anketidir. Halkımızın içerisinde güzel bir söz var, 'Halep orada ise arşın burada.' 2014, öyle sokakta dolaşarak yapılan anket değil, sandık koyarak, milletimizin sandığa giderek gönlünden geçenleri sandığa yansıtarak yaptığı anketler var. İşte 30 Mart 2014 seçimleri, partiler ittifaklar kurdular. AK Parti'nin karşısında kim güçlü, CHP, bütün partiler orada birleşti. Kim güçlü, MHP, bütün partiler orada birleşti. Kim güçlü, HDP, tüm partiler orada birleşti. Burada birbirinin gözünü oyanlar Güneydoğu'da HDP'ye oy verdiler. İstanbul'da öteki diyenler, Ankara'da öteki dediler, Afyonkarahisar'da öteki dediler. Niçin, her defasında 'AK Parti kaybetsin de kim kazanırsa kazansın' anlayışı ile bunu yaptılar fakat ulus bunların hiçbirine fırsat vermedi. Böyle, hesabını, kitabını bilmeyenlere, matematikte çarpmayı, bölmeyi bilmeyenlere, 'hesap öyle olmaz böyle olur' dedi. 30 Mart'ta 'yüzde 44.5' dedi. İşte anket bu.'

'Bu kadrolar arasına asla duvar öremeyeceksiniz'

Bozdağ, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimine de değinerek, 2014'ün Ağustos ayında da aynı biçimde ulusal bir anketin yapıldığını ve anketin milletin iradesi olduğunu belirtti. 

Anketçilere reaksiyon işaret eden Bozdağ, 'Boş yere uğraşmayın, ne yaparsanız yapın, hileyle, desiseyle, planla, tuzakla, milletle AK Parti'nin arasına, milletle cumhurbaşkanımız, başbakanımız arasına, bu kadrolar arasına asla duvar öremeyeceksiniz, örmeyi başaramayacaksınız. Biz, milletle birlikte yolumuza yürümeye, bundan sonra da Allah'ın izni ile devam edeceğiz. Hiçkimsenin bundan endişesi olmasın' ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Ali Kemal Akan

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber