Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Eylül 2014 - 17:05 Yorum: 0

Bosch, Siemens'in BSH'deki hisselerini alıyor

Bosch ve Siemens, ortak girişimleri Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH'deki yüzde 50'lik Siemens hissesinin Robert Bosch GmbH tarafından satın alınması konusunda anlaştı.

Bosch, Siemens'in BSH'deki hisselerini alıyor

Bosch ve Siemens, birlikte girişimleri  Bosch undSiemens Hausgeräte GmbH'deki (BSH) yüzde 50'lik Siemens hissesinin Robert Bosch GmbH sebebi ile satın alınması meselesinde anlaştı.

Bosch ve Siemens birlikte açıklamasına göre, söz konusu işlem hem Bosch Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu hem de Siemens Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu sebebi ile onaylandı. Satın alma fiyatı yekün 3 milyar avro olacak ve Siemens ve Bosch'a muamele tamamlanmadan öncelikle BSH'den 250'şer milyon avro tutarında kar payı dağıtılacak.

Halen düzenleyici müessese onayı gerektiren işlemin, 2015 takvim yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. BSH, bunun peşinden yüzde yüz Bosch Grubu'na ilişkin bir iştirak biçimine gelecek. Anlaşma şartları uyarınca uzun vadede BSH'nin Siemens markası altında ev aletleri üretmesi ve pazarlamasına da izin verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Robert Bosch GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Volkmar Denner, BSH'nin uzun yıllardır muvaffakiyetli ve karlı bir firma olduğunu belirterek, 'Stratejik ve teknolojik olarak, Bosch Grubu için tam biçilmiş kaftan' değerlendirmesini yaptı.

Siemens Mali İşler Müdürü Ralf Thomas da  Bosch ile müzakerelerinin her süre yapıcı ve karşılıklı güvene dayalı sürdüğünü vurguladı. Ralf Thomas, 'BSH'deki hissemizin satışı, hummalı biçimde kendi temel etkinlik alanlarımıza odaklanmaya devam etme hamlemizin bir parçasını oluşturuyor.Bosch ve Siemens şekilde on yıllardır yürüttüğümüz diri ortaklık kapsamında, BSH'yi ev aletleri sahasında muvaffakiyetli bir önder müessese biçimine getirdik. BSH'nin tamamının Bosch sebebi ile satın alınması; sürekliliği, yeni bakış açıları ile bir araya getirerek BSH müşterileri, iş ortakları ve çalışanlarına son derece sağlam ve sürdürülebilir bir bina sunacaktır' ifadelerini de kullandı.

BSH hakkında

Bosch ve Siemens, 1967 yılında ev aletleri alanındaki faaliyetlerini birleştirerek BSH isimli birlikte girişimi kurdu. O günden buyana da Avrupa'nın en kocaman ev aletleri üreticisi ve sahasında bir dünya önderi biçimine gelen BSH, 2013 yılı sebebiyle dünya çapında takribî 10,5 milyar avro civarında gelire ve 50 bin çalışana sahip. BSH ürün portföyünde; ocak, fırın ve aspiratörden bulaşık, çamaşır ve kurutma makinesi, buzdolabı ve donduruculara, elektrikli süpürgeden kahve makinesi, su ısıtıcısı, ütü ve saç kurutma makinesi ve küçük ev aletlerine kadar fazla fazla geniş bir ev aletleri yelpazesi yer alıyor.

ETİKETLER: Bosch , Siemensin , BSHdeki , hisseni , alıyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber