Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

Bosna Hersek'in bağımsızlığının 23. yıl dönümü

ADANA (AA) - Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nde, Bosna Hersek'in "Bağımsızlık Günü" kutlandı.Dernek başkanı Ferhat Gezer, etkinlikte yaptığı konuşmada, merhum...

Bosna Hersek'in bağımsızlığının 23. yıl dönümü

ADANA (AA) - Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nde, Bosna Hersek'in "Bağımsızlık Günü" kutlandı.

Dernek başkanı Ferhat Gezer, etkinlikte yaptığı konuşmada, merhum lider Aliya İzzetbegoviç'in "en kötü barışın savaştan iyi olacağını" düşünerek Dayton Barış Antlaşması'na imza attığını anımsattı.

Bosna Hersek'in bölünmüşlüğünün devam ettiğini belirten Gezer, şunları kaydetti:

"Mevcut yapı itibarıyla Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar birlikte yaşamanın ötesinde birlikte hareket etmek zorunda bırakılmıştır. Oysa Sırbistan ve Hırvatistan olmak üzere iki ayrı devlet bulunmaktadır. Daha çok gidip gelmek suretiyle orada yaşayan Boşnaklara bir güven ve destek verebiliriz. Tarih ve kültür bağlarımız ile Boşnaklar bizim için önemli. O insanlar sizleri gördüğü zaman çok seviniyor. Çünkü Türkiye, onlar için tarihte büyük bir dostluğun, kardeşliğin, aynı bayrağın altında yaşamanın verdiği sevgiyi hatırlatıyor."

Konuşmanın ardından etkinliğe katılanlar, pasta kesti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber