Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Ağustos 2014 - 10:18 Yorum: 0

Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi

SİİRT (AA) - Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, Botan Çayı'nda yaşanan felaketin, baraj kapaklarının uyarı yapılmadan açılması sonucu yaşandığını iddia etti.Akınay,...

Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi

SİİRT (AA) - Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, Botan Çayı'nda yaşanan felaketin, baraj kapaklarının uyarı yapılmadan açılması sonucu yaşandığını iddia etti.

Akınay, yaptığı açıklamada, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını, yetkililerin duyarlı olmasını beklediklerini, belirterek şunları kaydetti:

"Kirazlı barajı, yine sorumsuzca insan hayatını hiçe sayarak uyarı yapılmadan baraj kapaklarının açması sonucu, 3 çocuk olmakla beraber 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu barajlar birilerine maddi kazanç sağlarken, bir yandan da bir çevre vahşeti yaşatıyor. Bu yapılan sorumsuzluklar yalnızca insanlığa değil, çevreye, havaya ve tüm canlılara zarar veriyor. Hiç olmazsa maddi kaynak sağladığınız bu insanları uyarıp, insan hayatının bu kadar sorumsuzca harcanmaması konusunda uyarmak gerekmiyor mu? Bir an önce yetkililerin bu konuyla ilgili soruşturma ve araştırma başlatıp, insan hayatını hiçe sayan barajların daha fazla katliamlar yapmadan, gerek yargının gerekse valiliğin, çevrecilerin ve STK'ların bu konuya samimi yaklaşımlarını bekliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber