Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Boyabat'ta kan bağışı kampanyası

SİNOP (AA) - Boyabat Gençlik Merkezi ile Türk Kızılayı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi.Boyabat Büyük Cami yanında düzenlenen kampanyaya...

Boyabat'ta kan bağışı kampanyası

SİNOP (AA) - Boyabat Gençlik Merkezi ile Türk Kızılayı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Boyabat Büyük Cami yanında düzenlenen kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi. Kan bağışı kampanyasında 2. günde 50 ünite kan elde edildiği bildirildi.

Türk Kızılayı yetkilileri, kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu ve yapay olarak üretilmediğine işaret ederek tek kaynağının insan olduğunu vurguladı.

Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6 - 8 ünite kana ve 4 - 5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan yetkililer, hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talasemi hastalarının kan bağışlarını beklediklerini ve belirli şartları taşıyan tüm vatandaşları kan vermeye davet ederek, kan bağışına katılan vatandaşlarada teşekkür ettiklerini dile getirdi.

ETİKETLER: Boyabat
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber