Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 05 Eylül 2016 - 10:13 Yorum: 0

Boyun eğriliğinden kurtulmak mümkün

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkoparan tarafından yapılan boyun eğriliği (Tortikollis) ameliyatı...

Boyun eğriliğinden kurtulmak mümkün

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkoparan tarafından yapılan boyun eğriliği (Tortikollis) ameliyatı sonrasında 11 yaşındaki genç kız sağlığına kavuştu.

Yapılan ameliyatla ilgili konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taşkoparan, eğri boyun ameliyatının 1 ile 12 yaş arasında yapılması gerektiğini belirtti. Daha sonra yapılan ameliyatlarda yüzde asimetri gelişmesiyle beraber düzeltilmesinin zorlaştığını ifade eden Taşkoparan, "Tortikollis tedavisinde önemli olan ve tedavinin akışını belirleyen nokta sorunun kemikleri mi, yoksa kasları mı? ilgilendiren bir sorun olduğudur. Öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor. Boyun omurları ile ilgili bir rahatsızlık varsa daha farklı cerrahi yollar izlenebilir. Özdemir'e yaptığımız işlem kasın yapıştığı yerden ve bittiği yerden gevşetme işlemi ya da uzatmadır. Ameliyattan sonra hastaya belli bir müddet korse tedavisi uygulandıktan sonra, hasta normal hayatına dönebilmektedir" dedi.

Hasta Hayriye Özdemir de, genç yaşta bu rahatsızlıktan kurtulduğu ve okul hayatına sağlıklı bir şekilde devam edeceği için Taşkoparan'a ve Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesine teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber