Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 26 Temmuz 2014 - 10:33 Yorum: 0

Bozcaada turizminde bayramda "yüzde 100 doluluk" beklentisi

Kaymakam Mağ: "Ev pansiyonculuğu, otel ve günübirlik işletmelerinin yatak kapasitesi 3 bin olan adamızda turizmin gelişmesi, Çanakkale ve ülke turizmi adına sevindirici"

Bozcaada turizminde bayramda 'yüzde 100 doluluk' beklentisi

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye'nin 3'üncü büyük adası ve Kuzey Ege'nin gözde tatil merkezlerinden Bozcaada ilçesindeki işletmeler, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Rezervasyonların yaklaşık bir yıl önceden yapıldığı, 3 bin yatak kapasitesine sahip ev pansiyonculuğu, otel ve günübirlik işletmelerde 3 günlük bayram tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşılması bekleniyor.

Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adanın, stratejik konumu ve yüz yıllar öncesine dayanan tarihsel varlığıyla özellikle son yıllarda yurt içi ve dışından turistlerin fazlaca tercih ettiği bir bölge olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla tatilcilerin ilçeye gelmeye başladığını belirten Mağ, şöyle konuştu:

"Ev pansiyonculuğu, otel ve günübirlik işletmelerinin yatak kapasitesi 3 bin olan adamızda turizmin gelişmesi, Çanakkale ve ülke turizmi adına sevindirici. Bayram tatilinde yatak kapasitemizin tamamen dolmasını bekliyoruz. Ramazan Bayramı dolayısıyla artan rezervasyonların, okulların açılacağı tarihe kadar sürmesini temenni ediyoruz. Geçmiş senelerdeki sıkıntılardan ders alınarak bayram öncesi çeşitli birimlerimizle gerekli toplantılar yapıp aşırı yoğunluk nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek adına gerekli tedbirleri aldık. Misafirlerimize rahat, huzurlu, güvenli bir tatil ortamı hazırlamak adına arkadaşlarımız teyakkuz durumunda. Hem emniyet ve asayiş olarak hem de trafik açısından Çanakkale'den takviye ekipler çağırdık. Böylelikle Bozcaada'da bayramda bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum."

Mağ, adanın ziyaretçilerinin tatillerini güzel bir ortamda geçirmesini sağlamak için çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Bayram tatilinden sonra bazı etkinlikler yapacaklarını bildiren Mağ, "Bozcada Festivalini ağustos sonu, eylül ayı başı gibi gerçekleştireceğiz. Hemen akabinde eylülün ilk haftasında Bağ Bozumu Festivalimiz, ikinci haftasında da geçen sene ilkini yaptığımız Uluslararası Bozcaada Yerel Tatlar Festivalimiz olacak" ifadesini kullandı.

Bu yıl ilk kez Bozcaada'da "Sinema Günleri" düzenleneceği bilgisini veren Mağ, film festivali niteliğine sahip organizasyonun Kaymakamlık ve Belediye desteğiyle ekim sonu ya da kasımın ilk günlerinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber