Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 02 Ağustos 2022 - 17:54 Yorum: 0

Bozcaada’daki yangına iş makinesinden çıkan kıvılcım sebep oldu

Çanakkale Vali Yardımcısı ve Bozcaada Kaymakam vekili Ali Muhiddin Varol, otluk yangınına ilk belirlemelere göre iş makinesinden çıkan kıvılcımın sebep...

Bozcaada’daki yangına iş makinesinden çıkan kıvılcım sebep oldu

Çanakkale Vali Yardımcısı ve Bozcaada Kaymakam vekili Ali Muhiddin Varol, otluk yangınına ilk belirlemelere göre iş makinesinden çıkan kıvılcımın sebep olduğunu söyledi.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi Göztepe ve Çayır mevkilerinde kalan bölgede bugün saat 15.45 sıralarında yükselen dumanları gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne (AÇM) bildirdi. Bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopter, arazözler ve belediye itfaiyesine ait araçlar sevk edildi.

Yangının ilk belirlemelere göre bir iş makinesinden dolayı çıktığını kaydeden Çanakkale Vali Yardımcısı ve Bozcaada Kaymakam vekili Ali Muhiddin Varol, "İlk bilgilere göre, makine çalışırken kıvılcım sıçraması şeklinde bir ön bilgimiz var. Cumhuriyet Savcılığımız ve kolluk kuvvetlerimiz konuyla ilgili tahkikat gerçekleştiriyor. Yangın kontrol altına alındı, ilave olarak da itfaiye araçları adamıza geliyor. Alanın özelliği dolayısıyla Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü 1 helikopterin yeterli olduğunu değerlendirdi. Gerekirse müdahale etmek için 2 uçak bir helikopter bekliyor" dedi.

Kısa sürede söndürülen otluk yangınına vatandaşlar da bağlarını suladıkları sulama motorları ve traktörleriyle yardım etti.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber