Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 22 Haziran 2018 - 16:58 Yorum: 0

Bozdağ: “Büyükelçiler oy kullansa İnce kazanır”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "50 ülkenin büyükelçisi benden randevu istedi,kazanacağımı oradan...

Bozdağ: “Büyükelçiler oy kullansa İnce kazanır”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "50 ülkenin büyükelçisi benden randevu istedi,kazanacağımı oradan anladım" sözlerine tepki gösterdi. Bozdağ "Şimdi büyükelçiler oy kullansa. eminim ki 50-0 Muharrem ince kazanır yarışı. Ama Allahtan büyükelçiler seçmen sandığında oy kullanmayacak. Türk halkı oy kullanacak"dedi.

Bozdağ katıldığı televizyon programında soruları cevaplandırdı. Bozdağ bir soru üzerine, "Sayın İnce diyor ki ben yerli otomobili durduracağım. Durdurduğunda kim alkışlayacak işte büyükelçiler diyor ya. 50 tane büyükelçi beni aradı randevu istedi. Bizim adayımız İnce'dir anlamına gelen açıklama kazanacağımı ondan anladım diyor. İşte niye veriyorlar. Yerli otomobili durduracak. Şimdi büyükelçiler oy kullansa eminim ki 50 -0 Muharrem İnce kazanır yarışı. Ama Allahtan büyükelçiler seçmen sandığında oy kullanmayacak. Türk halkı oy kullanacak. O yüzden Türk halkı büyükelçilerin seçeceğini sandıkta seçmezler" diye konuştu.

FETÖ için önemli belge

Bozdağ, "FETÖ" nün iadesi ve geçici tutuklanması gönderdiğimiz her evrak onun tutuklanması ve Türkiyeye iadesi için fazlasıyla kafi ama onlar daha bizim gönderdiğimiz evrakı adli makamlara bile göndermediler. Sayın İçişleri Bakanımızın yaptığı açıklama önemli. O belge gittiğinde de ben ABD "nin şu na kadar sürdürüldüğü tutumu inşallah değiştirir diye düşünüyorum. Ama şu ana kadar baktığımızda değiştirmedi fakat inşallah değiştirir" dedi.

Almanya Öksüz açıklaması bekliyoruz

Bozdağ, Adil Öksüz ile ilgili soru üzerine, "Adil Öksüz ile ilgili konu da önemli. Darbenin en önemli faillerinden bir tanesi şu anda nerede olduğu belli değil. Zaman zaman Almanya'da olduğuna dair yayınlar oluyor. Biz alman hükümetinden de bu konuda açıklama istedik. Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklaması gerekir. Ama bugüne kadar bir açıklama Yapmadı. Biz her yerde kovalamaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber