Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 17 Mayıs 2016 - 18:49 Yorum: 0

Bozdemir: 'Türkiye en çok siber saldırıya uğrayan 4. ülke'

Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, Siber terörizm ve bilişim alanında yapılan saldırılara dikkat çekerek," Dünya genelinde saldırıların yüzde 81 oranında arttığı ve Türkiye’nin bu saldırılara en çok maruz kalan 10 ülke baz alındı

Bozdemir: 'Türkiye en çok siber saldırıya uğrayan 4. ülke'

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bilişim Teknolojileri Test ve Değerlendirme Başkanlığı tarafından siber güvenlik konusunda konferans gerçekleştirildi. Konferansa katılan TSE Genel Sekreteri Bozdemir yaptığı konuşmada, "Bilişim Teknolojileri Test ve Değerlendirme Başkanlığı’nın her yıl düzenlemiş olduğu Bilişim Teknolojileri Standart Konferansına ilaveten siber güvenlik konusunda düzenlemiş olduğu bu etkinlikten dolayı çalışma arkadaşlarıma ve siber teknoloji konusunda farkındalığın arttırılması konusundaki katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Bilişimin önemini vurgulayan Bozdemir şunları söyledi: 
“Bilişim son derece önemli ancak baktığımız zaman TSE üzerine düşen vazifeyi 2012 yılında Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Merkezi’ni kurarak özellikle standardizasyon ve sertifikasyon alanında uluslar arası düzeyde çalışmalarına devam etmektedir. Siber teknolojilerde yaşanan gelişmeler bilgi üretimi, depolama ve aktarımın gün geçtikçe hızlı gerçekleşmesine olanak sağlayan siber teknoloji bir yandan büyük kolaylık ve imkânlar sunarken bir yandan da yeni güvenlik tehditlerinin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.”
Siber terörizm ve bilişim alanında yapılan saldırılara dair bilgiler aktaran Bozdemir, “Dünya genelinde saldırıların yüzde 81 oranında arttığı ve Türkiye’nin bu saldırılara en çok maruz kalan 10 ülke baz alındığında 4. Sırada olduğu görülmektedir” diye konuştu.

“BEYAZ ŞAPKALI HACKER’LAR” GELİYOR 
"Dünyada büyük ülkeler siber güvenlik konusunda büyük yatırımlar yapmakta, AR-GE çalışmaları gerçekleştirmekte ve siber ordular yetiştirmektedir" diyen Genel Sekreter Bozdemir, şunları ifade etti:
“Bilişim Teknolojileri Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde vermiş olduğumuz “Beyaz Şapkalı Hacker” sızma test uzmanı eğitim ve sınavları hakkında bilgiler sunulacaktır.”

İBRAHİM BERAT YILMAZ 

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber