Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:37 Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı10:37 Emniyet hız sınırı aşan sürücülere 81 bin lira ceza kesti10:37 Otomobil takla atarak tarlaya yuvarlandı: 2 yaralı10:37 Yeniköy Kemerköy Enerji’den; Milaslı çocuklara 23 Nisan’da gezici tiyatro h...10:35 Başkan Köksal: “Gece gündüz demeden vatandaşların rahatı için çalışacağız”10:35 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı’da KAYMEK kursiyerleri ve ilçe esnafları ile b...10:34 Antalya’daki teleferik kazasının ardından Trabzon’da teleferik tatbikatı ya...10:34 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7’si çocuk 14 kaça...10:33 İran: "Saldırıda füze değil, İHA kullanıldı"10:32 5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü10:32 Otoyola girişler kapanınca trafik kitlendi10:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri gece boyunca Tokat’ta depremden...10:31 Dilan ve Engin Polat çiftine bir suçtan tahliye kararı10:31 Öğretim Üyesi Dr. Furkan Polat: "İsrail’in ABD’siz İran’a savaş açması mümk...10:30 Ellerindeki ruhsatsız tabanca ve tüfekleri satamadan yakalandılar10:30 Van-Bahçesaray kara yolunda çalışmalar devam ediyor10:29 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: “Üç kuruş için canını tehlikey...10:27 Alanya Belediyesinden Oba Mahallesi’ne yeni çocuk parkı10:27 Tekirdağ’da dev operasyonda 61 kişi tutuklandı10:25 FETÖ’ye üye olmaktan hapis cezasıyla aranan kadını jandarma yakaladı
Güncel 19 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

"Bozkırın kelebekleri" baharda kanat çırpacak

Konya'daki Kelebekler Vadisi'nde çok sayıda kelebek türünün tırtıl döneminden ölümüne kadar geçen yaşam döngüsünün sergileneceği Aşkın Kanatları Müzesi, mayıs ayında hizmete giriyor

'Bozkırın kelebekleri' baharda kanat çırpacak

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi tarafından yapımına başlanan Kelebekler Vadisi içerisindeki Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanının yer alacağı müzenin, mayıs ayında hizmete gireceği belirtildi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 385 bin metrekare alanda inşa edilen Kelebekler Vadisi ve dünyanın farklı ülkelerinden kelebek türlerinin tırtıl döneminden ölümlerine kadar geçen yaşam döngüsünün sergileneceği Aşkın Kanatları Müzesi'ni basın mensuplarına tanıttı.

Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 54 futbol sahası, 856 basketbol sahası büyüklüğünde Türkiye'nin en büyük temalı parkı olan Kelebekler Vadisi'nin, çocuk oyun alanları ve yürüyüş yollarıyla bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Park içerisine dikilen 2 milyon lalenin bahar aylarında açmasını beklediklerini dile getiren Altay, "Böylece mayıs ayında burası lale bahçesine dönüşmüş olacak. Aşkın Kanatları Müzesi'nde inşaat çalışmaları yüzde 90 seviyesine geldi. Müze, mayıs ayında tamamlanacak. Böylece Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanını açmış olacağız" diye konuştu.

- Türkiye'nin ilk tropik bahçesi

Altay, 7 bin metrekarelik alana kurulan müzede kelebeklerin yaşam alanı için Türkiye'de ilk defa, tropik bahçe oluşturulduğunu belirterek, burada 20 bin bitki, 96 da tropik türün sergileneceğini ifade etti.

Ziyaretçilerin müzede 70 kelebek türünü görebileceğine işaret eden Altay, şunları kaydetti:

"Böcek müzesinde de dünyadaki tüm kelebeklerle ilgili bilgilerin verildiği bir alan oluşturuyoruz. Çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Vadide çocuk oyun alanları, havuzlar, kafeteryalar, müzikli su oyun alanları bulunuyor. Binamız aynı zamanda kelebek temalı inşa ediliyor. Parkımız, toplam 50 milyon liraya mal oldu. Giriş ücretleri; sivil 7,5, öğrenci için de 5 lira olarak belirlendi. Mimarisi ile Konya'nın en güzel binalarından birini oluşturduk. Mevlana Müzesi'ni ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerimiz artık Kelebekler Vadisi'ni de gezmeden dönmeyecek." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber