Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 12 Mayıs 2013 - 13:20 Yorum: 0

Boztepe Barajı su kaçırıyor!

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde Kuruçay üzerinde, sulama amacıyla 1997 yılında temeli atılan ancak 15 yıl sonra su tutmaya başlayan Boztepe Recai Kutan Barajı'nın zemininde ve diğer belli kesimlerde su sızıntılarının olduğu belirtildi.

Boztepe Barajı su kaçırıyor!

MALATYA GÜNCEL-  Malatya il merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Boztepe Recai Kutan Barajı'nda, Yazıhan ilçesi Kuruçay Deresi üzerinde temelden 79 metre yüksekliğinde ve kil çekirdekli zonlu toprak, dolgu tipindeki Boztepe Recai Kutan Barajı'nın zeminindeki su sızıntılarıyla ilgili sıkıntıların yaşandığı bildirildi.

CHP il genel meclis üyesi Mustafa Mengüç, barajda oluşan sızıntının nedeni hakkında Malatya halkına bilgi verilmediğini ileri sürdü. Mengüç,''Yaşanan sızıntı konusunda başta DSİ yetkilileri bizlere ve Malatya halkına bilgi vermiyorlar. Bu sızıntılardan korkmamız gerekiyor mu?.Yada sızıntıların önlenmesi için alınan önlemler nelerdir bilmek istiyoruz'' dedi.

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan,beraberindeki Saadet Partisi'nin Malatya il teşkilatıyla birlikte kendisinin adını taşıyan Yazıhan ilçesindeki 2 belde ve 17 köy ile 20 mezranın sulama suyu ihtiyacının giderilmesi amacıyla yapılan Boztepe Recai Kutan Barajı'nının zeminindeki su sızıntılarının olduğunu bir inşaat mühendisi ve eski DSİ bölge müdürü olarak doğruladı. Kutan,''Barajın hemen altında “kaçak” diye adlandırılan bir alan var. Ama bir uzman olarak ifade ediyorum ki, barajı tehlikeye sokacak bir kaçak yok. Zeminden bazı kaçaklar var. Onu da DSİ Malatya Şube Müdürümüz ifade etti. Yeni enjeksiyonlarla önleyecekler. O kaçak gibi görünen su ile inşallah alabalık tesisleri kurulur'' dedi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber