Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nın kamulaştırılması

MHP ve CHP Bozüyük İlçe Teşkilatları, Cumhuriyet Meydanı'nın ikinci kez kamulaştırıldığını iddia etti

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nın kamulaştırılması

BİLECİK (AA) - MHP ve CHP Bozüyük İlçe Teşkilatları, Cumhuriyet Meydanı'nın ikinci kez kamulaştırıldığını iddia etti.

MHP Bozüyük İlçe Başkanı Mehmet Karuk, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın, Cumhuriyet Meydanı'nın kamulaştırılması ile ilgili muhalefeti suçlayıcı açıklamalar yaptığını savundu.

Yapılan araştırmada, açıklamaların gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını savunan Karuk, şöyle konuştu:

"Daha önceki dönemlerde encümen kararı ile kamulaştırması yapılarak kesinleşen Cumhuriyet Meydanı'nın tekrar kamulaştırıldığını ve bedelinin ödendiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bakıcı, belediyenin geriye dönük hiçbir araştırmaya gerek duymadan defaten tekrar kamulaştırma yapması kentteki belediyecilik hizmetlerinin nasıl yapıldığının göstergesidir. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi ilçe yönetimi olarak yapılan yanlışların, tüyü bitmemiş yetim haklarının sonuna kadar takipçisi ve savunucusu olacağımızın bilinmesini istiyoruz."

CHP Bozüyük Belediye Meclis Üyesi Coşkun Aksu da Bakıcı'nın, Cumhuriyet Meydanı'nın kamulaştırılmasıyla ilgili olarak "40 yıldır kamulaştırması yapılmamış ve resmi evraklarda halen vatandaşın tapulu yeri olarak görünen Cumhuriyet Meydanımızın kamulaştırılması için 1 milyon lira para ödedik. Onlar önce 40 yıldır kamulaştırılmayan Cumhuriyet Meydanının cevabını versinler" sözlerini hatırlatarak, konuyla ilgili araştırma yaptıklarını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda 24 Ekim 1975 tarihinde encümen kararıyla kamulaştırma yapıldığını, kamulaştırma bedellerinin 8 Mart 1976 tarihinde hak sahiplerine yatırıldığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan ve 40 yıl önce kamulaştırılması tamamlanan aynı taşınmazların ne acıdır ki, yeniden ve mükerrer olarak 8 Mayıs 2014 tarihinde encümen kararıyla 1 milyon liraya kamulaştırıldığını ve kamulaştırma bedellerinin Belediye Başkanının açıklamalarıyla ödendiğini tespit ettik. Sonuç olarak, Belediye Başkanının açıklamalarında sözünü ettiği, aralarında eniştesinin taşınmazlarının da bulunduğu, 40 yıl önce kamulaştırılan bu taşınmazların, sadece tescil işlemlerini tamamlamak yerine, hiç kamulaştırma işlemi yapılmamış gibi yeniden bedel ödeyerek mükerrer kamulaştırma yapılması, tüyü bitmemiş yetim hakkının nasıl korunduğunu gösteren bir skandaldır. İleri sürdüğümüz bu iddialarımızla ilgili tüm belgeler elimizde."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber