Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nın kamulaştırılması

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Eldemir: "Kamulaştırma işlemine başlanılmış, tapu belediyenin üzerine geçmediğinden ötürü sonuç itibariyle mülk vatandaşın üzerinde gözükmektedir"

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nın kamulaştırılması

BİLECİK (AA) - Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, "Kamulaştırma işlemine başlanılmış, tapu belediyenin üzerine geçmediğinden ötürü sonuç itibariyle mülk vatandaşın üzerinde gözükmektedir" dedi.

Eldemir, Cumhuriyet Meydanı'nın ikinci kez kamulaştırıldığı iddialarına yönelik düzenlediği basın toplantısında CHP ve MHP gruplarının, ikinci kez kamulaştırıldığı iddia ettikleri belgeleri açıklamalarını istedi.

Söz konusu alanda 9 parselin bulunduğunu ve 2 parsel için geçmişte ödeme yapıldığının tespit edildiğini, kendilerinin de 7 parsel için işlem yaptıklarını anlatan Eldemir, şunları kaydetti:

"Şehrin otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla bir proje çalışması tasarladığımız esnada Cumhuriyet Meydanı'ndaki adı geçen parsellerin belediye üzerine kayıtlı olmadığı görülmüştür. Adı geçen parsellerin tapuda belediyemize ait olmadığı, vatandaşlar üzerine kayıtlı olduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Bozüyük Tapu Sicil Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda parsellere ait 1976 ve 1977 yıllarına ait kamulaştırma şerhinin halen devam ettiği, kamulaştırma işleminin tescilinin yapılmadığı ve ilgili parsellerin mülkiyetinin hali hazırda mülk sahibi vatandaşlar üzerinde olduğu görülmüştür.

Kamulaştırma işlemine başlanılmış, tapu belediyenin üzerine geçmediğinden ötürü sonuç itibariyle mülk vatandaşın üzerinde gözükmektedir. Belgelerde kamulaştırma işlemlerinin devam ettiği görülmektedir. Bu durumun açıklama yapan siyasi parti gruplarının dikkatinden kaçtığını düşünüyoruz. Belediyelerde yönetimler değişse de işlerin devamlılığı esastır. Burada anlaşılması gereken asıl husus, bir hata veya eksiklik var ise yanlışın yaklaşık 40 yıllık zaman zarfında kamulaştırma işlemleri devam eden ilgili 9 parselin tapuda tescil işlemlerinin yapılmamasıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber