Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Mayıs 2016 - 16:13 Yorum: 0

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı...

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı.

OSB Müteşebbis Heyeti ile yapılan protokol gereği 2000 ton/gün kapasitesi ve 137 dönüm alana sahip yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olan arıtma tesisinin Park Cam Ciner Grubu tarafından bedelsiz yapıldığı belirtildi. Tesis Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalara hizmet verecek.

Organize Sanayi Bölgesinde tesis alanında düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat tarafından açılış konuşması yapıldı. Murat Akat, konuşmasında, "Dünya Çevre Günü etkinliklerinin ilk ayağını Bozüyük Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin açılışını yaparak gerçekleştireceğiz. Atık su arıtma tesisi 2000 ton/gün kapasiteli olup şu anda 400 ton/gün kapasiteyle faaliyetine başlamıştır. Şu an OSB'de bulunan tesislerimizden 12 tesisimizin bağlantısı yapılmış durumdadır. İlerleyen günlerde diğer tesislerimizin bağlantısı da gerçekleştirilerek toplam tesis sayımız 28 olacak. Tesisimiz yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olmuş olup bu konuda Park Cam Ciner grubuna teşekkür ediyoruz. Günde yaklaşık 62 kilo arıtma çamuru buradan çıkacak ve bu sayede fiziksel ve biyolojik olarak arıttıktan sonra çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacağız. Sonuçta çevre kirliliği önce sağlığımız için sonra yarınlarımız için önemli bir konudur. Bu yüzden bu tesisin buraya kazandırılmasında emeği geçen Bozüyük OSB yönetim kuruluna, Park Cam Ciner grubuna ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından Vali Ahmet Hamdi Nayır tarafından bir konuşma yapıldı. Vali Nayır konuşmasında, çevrenin önemine değinerek tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Nayır konuşmasında, "Biz bugün Bozüyük'te Dünya Çevre Gün'ünde çevreye verdiğimiz önemi bir Atık Su Arıtma Tesisini açarak gösteriyoruz. Çevre her canlı için, günümüz için, geleceğimiz için önemlidir. Bu kadar önemli bir kavram içerisinde yapılacak her faaliyette bu öneme binaen kıymet kazanıyor. Bilecik tarihi, zengin kültürü, çeşitlendirilmiş sanayisi ve aynı zamanda temiz çevresi ile de güçlü bir kentimiz. Biz yapacağımız her faaliyette çevreyi de dikkate alarak onun da bozulmaması için gelecek nesillere daha iyi aktarılması için yapılması gerekenleri de planlıyoruz. Bu sanayi çalışmalarımızda da böyle. Bugüne kadar Bilecik'te hem temiz sanayi kurulma gayreti gösterilmiş ve bu da başarılmış. Organize sanayi bölgelerinde bizler çok seçici davranarak çevreye sıkıntı verecek şeylerden uzak durmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda başta organize sanayilerimiz olmak üzere arıtma tesislerimizde çevreye verdiğimiz zararı en aza indirmeye çalışıp gelecek nesillerden emanet aldığımız bu çevreyi onlara en güzel şekilde bırakma gayreti içerisindeyiz. Burada yapılan bu tesisimizde ben başta Park Cam Ciner grubu yetkileri, OSB müteşebbis heyetini kutluyorum. Burada önemli olan bu tesislerin yapılması kadar uygun bir şekilde kullanılması ve burada ki dikkatin bu hususta yoğunlaştırılmasıdır" Dedi.

Konuşmaların ardından protokol mensuplarınca Atık Su Arıtma tesisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Park Cam fabrikası gezilerek Fabrika Müdürü Semih Özbay tarafından çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Programın devamında Sarar AVM'de düzenlenen çevre günü etkinliklerine katılım sağlandı. Çevre günü kapsamında burada öğrenciler tarafından hazırlanan fotoğraf ve resim sergisinin açılışı yapılarak açılan stantlar ziyaret edildi. Program geri dönüşüm malzeme defilesi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Bozüyük OSB Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber