Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 16:03 Yorum: 0

Bozüyük’te Gaziler Günü kutlamaları

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Bozüyük’te Gaziler Günü kutlamaları

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaAtatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Törende, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşma, Bakım Üsteğmen Ekrem Kılıçaslan tarafından yapıldı. Üsteğmen Kartal, konuşmasında "Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek canını ortaya koyduğu yüce görevden Gazilik onuruyla yüceltilen gazilerimizin günü bugün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin Türk ulusunun vefa duygusunun bir nişanesi olarak Türkiye Cumhuriyetinin önderi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanını verdiği günün de yıl dönümüdür. Vatan sevgisiyle düşman karşısında ördükleri çelikten duvarlarla düşmanın hain emellerine izin vermeyeceğinin en açık delili olarak Malazgirt'ten Çanakkale'ye Dumlupınar'dan Sakarya'ya kadar uzanmış mücadeleye katılan Mehmetçikler ölürsem şehit kalırsam gazi olayım. Vatana bir can değil bin can feda olsun diyerek Kore'de Kıbrıs'ta zalimlere dur demiş Somali Bosna Kosova ve Afganistan'da mazluma el uzatmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde vatanın bölünmez bütünlüğüne kasteden vatan hainlerine karşı tüm varlığıyla mücadele etmişlerdir. Bugün vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin, milli birlik bilincimizi oluşturan temel değerlerimizin ve şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın en önemli şartı olarak gönüllerimizde yaşattığımız sizler gösterdiğiniz azim, feragat, cesaret ve kahramanlıkla çalışmalarınızla bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz" dedi.

Öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından gaziler adına gazi Vedat Ali Poyraz da bir konuşma yaptı. Gazi Poyraz, konuşmasında "Türk vatanını ve Türk bayrağını korumak için cesaret ve feragat örneği göstererek hayatını ortaya koyan şehitlik ve gazilik gibi dünyanın en büyük şerefiyle onurlanan kahraman vatan evlatlarını Gaziler günü nedeniyle rahmet, şükran ve minnetle andığımız bugünde devletimizin bugünü bizlere ayırması bizi onurlandırmıştır. Bu onur ve kıvançla tüm gaziler adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanının bölünmezliğine, birliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız. Bizler için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Savaşa katılan her asker ölürse şehit, sağ kalırsa gazi olacağını bilir. Her ikisi de onurlu ve gururlu olan bu unvanlar Türk halkı tarafından gazi onurlanmış, şehit nurlanmış asker denerek özetlenmiştir. Bizler gazi olmayı da şehit olmayı da Türk Milletinin tarihten gelen bağımsızlık tutkusundan ve özgürce yaşama sevdasından almış bir milletin evlatlarıyız. Türk milleti tarihi boyunca vatan ve hürriyet uğruna canı pahasına tüm güçlüklere göğüs germiştir. Geçmişimizde olduğu gibi bugün de vatanı bayrağı ve bölünmez vatanı uğruna mücadelesine devam etmektedir. Bu uğurda yüreği vatan aşkıyla dolu gözü pek nice vatan evladı ya şehit olmuştur ya da gazi. Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan yüce Türk milleti canından aziz bildiği kutsal topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Her ne şekilde olursa olsun vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanımızın mücadele azmi karşısında yok olmaya mahkûmlardır" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören programı sona ererken Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından protokol, şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.

Törene; Kaymakam Köksal Şakalar, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil ve askeri erkan ile birlikte gazi ve şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bozüyük’te Gaziler Günü kutlamaları

Bozüyük’te Gaziler Günü kutlamaları

Bozüyük’te Gaziler Günü kutlamaları

Bozüyük’te Gaziler Günü kutlamaları

Bozüyük’te Gaziler Günü kutlamaları

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber