Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Ekim 2016 - 14:58 Yorum: 0

Bozyazı’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk sunumuyla başladı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı.

Bozyazı’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk sunumuyla başladı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı.

Bozyazı'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Bozyazı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, , Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün, gaziler, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Kaymakam Yıldız ve Belediye Başkanı Ballı tarafından çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Yıldız: "Cumhuriyetin 93 yıllık kazanımları, onurlu bir millet olarak geleceğe güvenle bakmamızı olanaklı kılmaktadır"

Öte yandan, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan bağımsızlık ve onur savaşının, Atatürk'ün önderliğinde büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütüldüğünü ve kazanılan büyük zaferin Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma, aydınlanma, eşitlik ve özgürlük hareketinin başlatıldığını belirtti. Yıldız, "Türkiye Cumhuriyeti siyasal, toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme, çağdaşlaşma, aydınlanma tasarımı olarak doğmuş, devletimiz ve milletimiz Cumhuriyetin sunduğu olanakları en iyi biçimde kullanarak Yüce Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma amacına hızla ve kararlılıkla ilerlemiştir. Atasının gösterdiği yolda, O'nun ilke ve inkılaplarını kısa sürede özümseyerek, Cumhuriyeti bir yaşam biçimi olarak benimseyen Türk Milleti, Cumhuriyetin oluşturduğu vatandaşlık bilinciyle eşit ve özgür bireyler olarak, kendisinin ve ülkenin geleceğini belirleme hak ve yetkisini kazanmıştır. Atatürk'ün önderliğinde kadın-erkek, genç-yaşlı tüm halkımızın kahramanlığıyla yazılmış bir destan olan Cumhuriyet ile Anadolu tarihinin en müreffeh dönemini yaşamaya başlamış ve yaşamaktadır. Cumhuriyetin 93 yıllık kazanımları, onurlu bir millet olarak geleceğe güvenle bakmamızı olanaklı kılmaktadır. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi sonsuz bir gönül borcu ve saygıyla anıyorum. Bozyazılı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Bozyazı’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk sunumuyla başladı

Bozyazı’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk sunumuyla başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber