Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Ekim 2014 - 14:48 Yorum: 0

Bremen heyeti EBSO'yu ziyaret etti

Bremen Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Andreas Heyer başkanlığındaki 17 kişilik Bremen Heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret etti

Bremen heyeti EBSO'yu ziyaret etti

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Bremen Heyeti'ne İzmir'e yatırım yapma çağrısında bulundu. 

Bremen Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Andreas Heyer başkanlığındaki 17 kişilik Bremen Heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Yorgancılar, İzmir'in Türkiye'de yatırım yapılacak önemli kentler arasında yer aldığını belirterek, "Çin, İzmir'i yatırım yapmak için ideal şehir ilan etti. Sizin de bu ziyaretten karşılıklı iş imkanlarının arttığı, kazan kazan prensibiyle yeni yatırımların gündeme geldiği bir yol haritasının çıkmasını diliyorum" dedi.

Yorgancılar, Almanya ve Türkiye'nin geçmişten bugüne çok kuvvetli bağlara sahip olduğunu, gerek ihracat, gerekse ithalatta Türkiye'nin en önemli dış ticaret partneri olduğunu söyledi.

İzmir'de 500 civarında Alman firmasının faaliyet gösterdiğini hatırlatan Yorgancılar, İzmir'de 9 üniversite bulunduğunu, bu üniversitelerden mezun olan gençlerin sanayinin ihtiyaç duyduğu kaliteli iş gücü teminine sağladıkları katkıya dikkati çekti. 

- Kırk bin Türk yaşıyor

Bremen Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Andreas Heyer ise uluslararası ticaret ve alım satımda 600 yılı aşkın geçmişi olan Bremen'in farklı uyruklardan olan insanlar için ortak bir buluşma noktası olduğunu ifade etti. 662 bin nüfuslu Bremen'in ekonomik açıdan Almanya'nın 6. büyük şehri olduğunu dile getiren Heyer, "Bremen'de yaşayan ve çalışan 40 bin Türk sayesinde bölgemiz ile Türkiye arasında güçlü bir kültürel, ticari bağ söz konusu. Hedefimiz, bu bağı İzmir'i de içine alacak şekilde genişletmek" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber