Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 11:48 Yorum: 0

BSMMMO’DAN 31 Ekim Uyarısı

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Yalçın düzenlediği basın toplantısında "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına...

BSMMMO’DAN 31 Ekim Uyarısı

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Yalçın düzenlediği basın toplantısında "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun" gereği yasadan yararlanmak isteyenler 31 Ekim'e kadar taksitlendirmelerini ve matrah artırımlarını yapmaları konusunda uyardı.

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Yalçın düzenlediği basın toplantısında gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu. 6736 sayılı alacakların yeniden yapılandırması ilişkin kanun hakkında bilgilendirmede bulunan Yalçın "Bugün ülkemizde en önemli ve hemen herkese dokunan konulardan biri 6736 sayılı Alacakların yeniden Yapılandırılması kanunu kamuda bilinen adıyla mali afdır. Tüm vergi mükelleflerinin yanı sıra Motorlu Taşıt sahiplerinin, Su elektrik abonelerinin, KYK borcu olan eski öğrencilerin, trafik cezası olan sürücülerin ve diğer kamu borçlarının faizlerinden cezalarından arındırılarak taksitlerle ödenmesi olanağı sunulmaktadır. Bu taksitlendirmenin yanı sıra mükellefler için bir nevi KASKO koruması anlamına gelen matrah artırımı uygulaması ile 2011-2015 dönemi arası hesap ve kayıtların incelenmesi hakkını da içermektedir. KDV, Stopaj, GV ve KV yönünden yapılacak matrah artırımları ile artırım yapılan vergileme türlerinden ve artırım yapılan hesap dönemlerine ait hesapların inceleme dışı bırakılacağı kanunda belirlenmiştir. Bunun yanında KV mükelleflerinin işletme kayıtlarında bulunan hataların düzeltilmesi ve stok demirbaş envanterinin düzeltilmesi hakkı önemli avantajlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabii ki en önemlisi yurt içi ve yurt dışındaki varlıkların işletmeye hiçbir vergi ödenmeden dahil edilmesi hakkını içeren varlık barışı bölümüdür. Değerli mükelleflerin bu uygulamanın kendileri için durumunu meslektaşlarımızla görüşüp eğer uygun ise faydalanmalarını öneririz. 31 ekim taksitlendirme ve matrah artırımları için son gündür. 30 Kasım Kayıtların düzeltilmesi ve Varlık Barışı için son gündür" dedi.

Asgari ücret konusunda da açıklama yapan Başkan Yalçın "Bir diğer önemli konuda asgari ücretlerde eylül bordrosunda meydana gelen düşüklüklerdir. Hükümet kanadından ekim ve sonraki aylar için düzenleme yapılacak açıklamaları işveren ve işçilerin aklını karıştırmıştır. Normalde yeni vergi dilimine geçiş için Ekim e gelinmesi beklense de. Yıl içinde fazla mesai ücreti alan, ikramiye alan,31 gün lük aylar da 31 günlük ücret alan ve benzeri arttırıcı ücretler alan işçiler ekim gelmeden matrahı yükselip bir üst dilim vergiye geçmişlerdir. Eylül ayı ücretleri için oluşan bu duruma yasal düzenleme yapılmamıştır. Bu yüzden işçilerimiz ve işverenlerimize duyururuz ki bu düşme zorunludur umarız ekim ve sonraki aylar için yasal düzenleme yapılır" şeklinde konuştu.

BSMMMO’DAN 31 Ekim Uyarısı

BSMMMO’DAN 31 Ekim Uyarısı

BSMMMO’DAN 31 Ekim Uyarısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber