Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 11:53 Yorum: 0

BTK Demiryolu hatında çalışmalar tam hız

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hatında çalışmlar hız kesmeden devam ediyor.

BTK Demiryolu hatında çalışmalar tam hız

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hatında çalışmlar hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, yakından takip ettiği projede sona gelindi.

2016 yılı sonunda tamamlanması ve test sürüşlerinin gerçekleştirilmesi beklenen BTK hattı yapılan çalışmalar AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmasının ardından daha da hızlandı.

BTK Demiryolu hattında Mezre Köyü mevkinde viyadüklerin yapımı devam edereken, Arpaçay çıkışında tüneller tamamlanıyor. Beton Traverslerde yerlerine konulmak üzere bölgede depolanıyor. Karslıların yıllarca beklediği, Kars'ın çehresini değiştirecek BTK Demiryolu hattı çalışmaları vatandaşlarında yüzünü güldürüyor.

"BTK hattında Bakan farkı"

2008 yılında temeli atılan ve yapımı 2016 yılında halen devam eden BTK Demiryolu hattında çalışmaların gece gündüz aralıksız devam etmesini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a bağlayan vatandaşlar, "Bakan farkının" ortaya çıktığını belirttiler.

Ahmet Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmasının ardından Kars'ın bütün projelerinin hız kazandığını ifade eden vatandaşlar, "Demiryolu hattı Kars'ın önünü açacak. Çalışmalar yıllarca yavaş gitti. Ahmet Arslan'ın bakan olmasıyla birlikte özellikle son 2 ayda çok hızlı çalışma yapılıyor. Bu da bizleri sevindiriyor. Sadece BTK hattı değil, yollar, barajlar ve hükümetin diğer yatırımlarıda hızla tamamlanıyor. İnşallah Kars kısa sürede göç veren değilde, göç alan bir şehir olur. Biz bakanımıza güveniyoruz ve sonunu kadar yanındayız" dediler.

Öte yandan BTK Demiryolu hattında kullanılacak 147 bin traves, Kars'a gelmeye başladı. Traversler ardından raylarında gelmesiyle, güzergah boyunca raylar döşenecek. BTK hattında Aralık itibariyle test sürüşlerinin yapılması planlanıyor.

BTK Demiryolu hattında 2017 yılı itibariyle projesi marifetiyle gerek yük, gerek yolcu taşımacılığı yapılması ve İpek Demiryolu'nun eksik olan Dünya çapındaki büyük taşıma koridorlarından orta koridorun eksik olan halkasının tamamlanarak demiryolu Avrupa'dan Orta Asya'ya, Çin'e kadar kesintisiz hale getirilecek.

BTK Demiryolu hatında çalışmalar tam hız

BTK Demiryolu hatında çalışmalar tam hız

BTK Demiryolu hatında çalışmalar tam hız

BTK Demiryolu hatında çalışmalar tam hız

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber