Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 22 Kasım 2014 - 14:03 Yorum: 0

"BTO'nun yaklaşık 2 bin üyesinin kaydı silinebilir"

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, yıl sonuna kadar yükümlülüklerini yerine getirmeyen 2 bine yakın üyenin kayıtlarının silinebileceği...

'BTO'nun yaklaşık 2 bin üyesinin kaydı silinebilir'

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, yıl sonuna kadar yükümlülüklerini yerine getirmeyen 2 bine yakın üyenin kayıtlarının silinebileceği uyarısında bulundu.

Oda yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Ermişler, üye sayısının 6 bin 250 olduğunu bildirdi.

Bu üyelerden 4 bininin ticari faaliyet yürüttüğünü belirten Ermişler, geriye kalan 2 bin üyenin kayıtlarının ise aidat ödememeleri ve ticari faaliyette bulunmamaları durumunda 2015 yılı başından itibaren silineceğini aktardı. Ermişler, şöyle konuştu:

"Odamıza yaklaşık bin 800 üyemizin aidat borcu var. 'Torba Yasa'dan bugüne kadar 380 üyemiz yararlanarak başvuruda bulundu. Bu rakamın süre sonuna kadar artmasını bekliyoruz. Torba Yasa, borçların ödenmesi için büyük bir fırsat. Üyelerimiz bunu ciddiyetle değerlendirmeli. Üyelerimiz ayrıca ticari faaliyetlerini sonlandırdıklarını sadece Vergi Dairelerine değil, nasıl ilk bize geliyorlarsa son olarak da bize gelerek üyeliklerini sildirmeli."

 

- İhracat hedefi

Balıkesir olarak 2023 yılı için 1 milyar doların üzerinde ihracat hedefi bulunduğunu anlatan Ermişler, bu miktarın şu an için 600 milyon dolar olduğunu anlattı.

Ermişler, Balıkesir’de işsizlik oranının Türkiye ortalamasına göre düşük olduğuna işaret ederek, kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Birçok fabrikanın kalifiye elaman bulmakta zorlandığına değinen Ermişler, "Balıkesir’de işsizlik var ama kalifiye eleman sıkıntısı da var. Birçok insan, sektör azlığı nedeniyle İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlere gidiyor. Beyin göçü veren bir iliz. Bunu tersine çevirmenin yolu ise yeni yatırımlardan geçiyor" ifadesini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber