Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Eylül 2017 - 12:23 Yorum: 0

BTSO Mutfak Akademi’de geleceğin ustaları yetişecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), iş dünyasının talepleri doğrultusunda mutfak sanatları alanında yeni bir eğitim programına start verdi.

BTSO Mutfak Akademi’de geleceğin ustaları yetişecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), iş dünyasının talepleri doğrultusunda mutfak sanatları alanında yeni bir eğitim programına start verdi.

Mutfak sektörünün personel ihtiyacını karşılamak için oluşturulan "BTSO Mutfak Akademi', 28 Eylül'de kapılarını açıyor. Sektörün vasıflı personel ihtiyacını karşılamak için hazırlanan "BTSO Mutfak Akademi'de kursiyerler, 4 ay teorik eğitim ve 2 ay uygulamalı stajdan faydalanacak. Kursu başarıyla bitiren kursiyerler, aşçı yardımcısı, pideci, pastacı ve servis personeli alanlarında, BTSO, İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve BUTGEM onaylı sertifikaya sahip olacak. Kurslara son başvuru tarihi ise 26 Eylül olarak belirlendi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki BUTGEM yerleşkesinde kurulan eğitim merkezinde, sıcak mutfak, hazırlık mutfağı, servis mutfağı, depolama alanı ve eğitim salonu yer alıyor. Mutfak Akademi eğitimlerine, Bursa'da ikamet eden, en az ilköğretim okulu mezunu, 18-25 yaş arası herkes başvurabilecek. Proje ile kadınlar, gençler, işsizler, eski hükümlüler, engelliler ve dezavantajlı grupların istihdama katılması hedefleniyor. Başvuru hakkında detaylı bilgi, Bursa İŞKUR ofislerinden veya www.btsomutfak.com web adresinden ulaşılabilir.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO olarak sektörlerden gelen her talebe büyük önem verdiklerini belirtti. Bursa iş dünyasının özellikle vasıflı istihdam ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Burkay, "BTSO olarak firmalarımızın rekabetçiliğini geliştiren eğitimlerin yanı sıra ihtiyaç duydukları personel istihdam taleplerine de katkı sağlamayı sürdürüyoruz. İşkur ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleriyle oda ve borsalar arasında bir ilk olacak Mutfak Akademi projemizin startını verdik. Bursa'nın Gastronomi alanında çıtasını yükseltmek istiyoruz. Bu eğitimlerde özellikle yemek sektöründe yeni personellerin yetişmesini sağlayacağız" dedi.

Eğitimlerin sadece mesleki eğitim olmayacağını da sözlerine ekleyen Burkay, "BTSO Mutfak Akademi ile kursiyerlerimizin kişisel gelişim, iletişim ve ilk yardım konusunda da bilinçlenmesini sağlayacağız. MESYEB bünyesinde faaliyet gösterecek programla özellikle kadın ve gençlerimizin yanı sıra dezavantajlı grupların da istihdamını artırmayı istiyoruz. Eğitim programımızın şehrimize ve sektörümüze büyük faydalar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

BTSO Mutfak Akademi’de geleceğin ustaları yetişecek

BTSO Mutfak Akademi’de geleceğin ustaları yetişecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber