Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Eylül 2014 - 14:28 Yorum: 0

BTSO, üyelerini İngiliz firmalarla buluşturacak

Oda ile İngiliz Ticaret Odası Derneği arasında imzalanan "Mutabakat Bildirisi" ile Bursa ve İngiliz şirketleri arasında iş birliği fırsatları sağlanacak

BTSO, üyelerini İngiliz firmalarla buluşturacak

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve İngiliz Ticaret Odası Derneği arasında imzalanan "Mutabakat Bildirisi" ile Bursa ve İngiliz şirketleri arasında iş birliği fırsatları sağlanacağı bildirildi.

BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen imza törenine, BTSO yönetim kurulu üyeleri İlker Duran ile Aytuğ Onur, Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Birleşik Krallık Yatırım ve Ticaret Ajansı Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü Leigh Turner, merkezi Türkiye'de bulunan İngiliz Ticaret Odası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Christopher William James Gaunt ile BTSO Genel Sekreteri Hüseyin Güler, iş adamları Hüseyin Durmaz ve Abdullah Şişman katıldı. 

Duran, imza töreninde yaptığı konuşmada, her iki ülke için de önemli bir anlaşmaya imza atıldığını söyledi. Bursa'da 12 İngiliz firmanın yatırımının bulunduğunu ifade eden Duran, bu rakamın artması gerektiğini dile getirdi.

BTSO'nun 35 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası olduğunu belirten Duran, İngiltere'deki firmaların teknolojik alt yapısından faydalanmak istediklerini kaydetti. 

- "Bursa'nın otomotiv sektöründeki başarısını biliyoruz"

Birleşik Krallık Başkonsolosu Leigh Turner, Bursa ve Türkiye'nin ekonomik gücünün farkında olduklarını, anlaşmanın da bu kapsamda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bursa'daki firmaların küresel ölçekte güçlü olmaya odaklanması gerektiğini belirten Turner, "İngiltere, dünyanın en büyük 5'inci ekonomisi. Bu yıl ikinci çeyreğinde yüzde 3,2 büyüdük. Hızlı bir büyüme kapasitesine sahibiz. İngiltere, kolay iş yapma kapasitesi ve olanaklarında dünyada 7'nci sırada. İngiltere'de geçen yıl 1,6 milyon araç üretildi. Bursa'nın otomotiv sektöründeki başarısını biliyoruz. Böylece hem ihracat hem de yatırım fırsatları ortaya çıkmış oluyor" diye konuştu.

- "İngiliz firmalarının Bursa'daki yatırımlarını en az iki katına çıkarmak istiyoruz"

İngiliz Ticaret Odası Derneği Başkanı Gaunt ise iki ülke arasındaki ticaretin artması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. BTSO'nun 35 bin üyesini İngiltere'deki sanayicilerle bir araya getirebileceklerini anlatan Gaunt, kasım ayında İngiltere'deki en büyük 7 ticaret ve sanayi odasını ziyaret edeceklerini kaydetti.

Gaunt, İngiliz ticaret ve sanayi odalarına Bursa'daki firmaların yapısı ve yatırım olanaklarıyla ilgili bilgi aktarmak istediklerini dile getirdi. Türk firmalarının en büyük eksikliğinin markalaşma olduğunu belirten Gaunt, "Türkiye çok önemli bir üretim merkezi. İngiliz firmalarına Türk firmalarla ortak olmalarını tavsiye ediyoruz. İngiliz firmalarının Bursa'daki yatırımlarını en az iki katına çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Duran ve Onur ile Gaunt "Mutabakat Bildirisi"ni imzaladı.

Bildiri, iki ülkedeki şirketlerin ticaret, yatırım, teknoloji transferi, teknik, mesleki deneyim, ekonomik ve ticari yasa-yönetmelik hakkında bilgi alışverişi gibi konuları kapsıyor. Bu anlaşmayla Türkiye ve İngiltere'deki şirketler, ikili yatırım ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla seminer, konferans ve eğitim programları düzenlerken aynı zamanda kendi bölgelerinde iş yapmanın inceliklerini de birbirleriyle paylaşacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber