Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Ekim 2014 - 00:48 Yorum: 0

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

"G-20 üyesi devlet adamları ve iş dünyası temsilcileri ile büyük şirketlerin CEO'ları Türkiye'ye gelecek. Bunun bir ayağının da Bursa'da olmasını hedefliyoruz. BTSO olarak 2015 yılında B-20 kapsamında Bursa'da önemli bir toplantı gerçekleştirmek istiyoruz

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "G-20 üyesi devlet adamları ve iş dünyası temsilcileri ile büyük şirketlerin CEO'ları Türkiye'ye gelecek. Bunun bir ayağının da Bursa'da olmasını hedefliyoruz. BTSO olarak 2015 yılında B-20 kapsamında Bursa'da önemli bir toplantı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Burkay, Yenişehir Havaalanı’nı daha aktif hale getirmek istediklerini söyledi.

Demiryolu ulaşım sistemleri alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan ve Almanya'nın Başkenti Berlin'de gerçekleştirilen "İnnoTrans Fuarı"na Yenişehir'den özel uçak kaldırdıklarını hatırlatan Burkay, "Yola çıkarken uçağı doldurabilir miyiz? diye düşünürken uçağın kapasitesinin üzerinde taleple karşılaştık. Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi ile Raylı Sistemler Kümelenmesi'ndeki neredeyse tüm firmalar fuara katılmak istedi" dedi.

Burkay, 2015 fuar takvimini kısa süre içerisinde açıklayacaklarını ve bütün fuarlara uçak kaldırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Fuar takvimine 35 fuar koyduysak 35 fuara da Yenişehir'den uçak kaldırmayı hedefliyoruz. Yenişehir'den giden firmalarımızdan çok iyi geri dönüşler alıyoruz. İstanbul'daki 5-6 saatlik kargaşa ortamının içine girmeden yarım saat içerisinde evlerine ulaşıyorlar. Yenişehir Havaalanı'nı daha aktif hale getirerek bu projenin de bir anlam kazanmasını sağlıyoruz. Bursa'yı üretimde, ticarette, hizmet sektöründe ya da turizmde merkez yapmak istiyorsak Yenişehir Havaalanı'nı daha aktif hale getirmek durumundayız. Daha ilk yılımızda iki seyahatimizde uçağı tam doldurarak gerçekleştirdik. Arzumuz 35 fuar etkinliğinin tamamında Yenişehir'den dolu uçak kaldırmak ve Yenişehir Havaalanı'nı Bursa iş dünyasına kazandırmak."

- "B-20 kapsamında Bursa'da toplantı gerçekleştirmek istiyoruz"

Burkay, 2015'te G-20'nin liderliğini Türkiye'nin yapacağına dikkati çekerek, bunun iş dünyası ayağı olan B-20'de ise dünyada ilk kez bir iş dünyası kuruluşu olarak TOBB'un liderlik yapacağını vurguladı. 

Bu konuda Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı ile görüşmeler yaptıklarına değinen Burkay, "2015 yılında bir dizi program olacak. G-20 üyesi devlet adamları ve iş dünyası temsilcileri ile büyük şirketlerin CEO'ları Türkiye'ye gelecek. Bunun bir ayağının da Bursa'da olmasını hedefliyoruz. BTSO olarak 2015 yılında B-20 kapsamında Bursa'da önemli bir toplantı gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber