Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Mart 2015 - 12:18 Yorum: 0

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

"İş dünyasıyla üniversiteler arasındaki işbirliği şehre güç veriyor"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyasıyla üniversiteler arasındaki işbirliğinin şehre güç verdiğini bildirdi. 

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Burkay, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir'i ağırladı.

Akademisyenlerle iş dünyasının ortak hareket etmesine büyük önem verdiklerini belirten Burkay, bilgi, bilim, teknoloji ve Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere yön verdiğini kaydetti.

Bilgiyi elinde bulunduran, bilimi kalkınma için seferber edebilen toplumların ekonomik anlamda güçlü olduğunu ifade eden Burkay, "Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur, bilim ve teknolojidir. Sürdürülebilir rekabeti korumamızın ve geliştirmemizin yolu, bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürmekten geçmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, küresel rekabet endeksinin ilk sırasında bulunan İsviçre'yi diğer ülkelerden farklılaştıran en önemli unsurun bilginin üretime dönüştürmesi olduğunu vurgulayan Burkay, şunları belirtti:

"Bilginin üretime dönüştüğü bir başka bölge de Almanya'nin Baden Württemberg bölgesidir. Bilim ve teknoloji, kamu, özel sektör, üniversiteler ve sanayi ekosisteminde gelişiyor. Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında katma değer oluşturan ve gücümüze güç katacak olan çalışmalar, bu ekosistemde gelişecek. Bu açıdan üniversite ile iş dünyası arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesinin Bursa'ya değer katacağına inanıyorum."

Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğinin artması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, "Bu işbirliği çalışmaları Bursa'ya fayda sağlayacaktır. Bu yüzden üniversite-sanayi işbirliği konusunda atılan her adım önemli. BTSO'nun projeleri, üniversite ile iş dünyası arasındaki ilişkileri daha da artırıyor" ifadelerini kullandı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber