Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Ocak 2018 - 14:13 Yorum: 0

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, küçük ve orta ölçekli firmaları (KOBİ) uluslararası sahaya taşımayı hedeflediklerini...

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, küçük ve orta ölçekli firmaları (KOBİ) uluslararası sahaya taşımayı hedeflediklerini söyledi.

BTSO 15. Meslek Komitesi'nin "Genişletilmiş Sektör Analiz Toplantısı" oda hizmet binasında yapıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, geri dönüşüm sektörünün gerek ekonomideki kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesinde gerekse de çevresel hassasiyetler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde atıkların yüzde 60'a yakınının yeniden ekonomiye kazandırıldığına dikkat çeken Başkan Burkay, "Türkiye, geri dönüşüm konusunda son dönemdeki gelişmelere rağman maalesef hala mevcut potansiyelinin yarısını bile kullanamıyor. Önümüzdeki süreçte bu alanda yapılacak yatırımlar ve devletimizin sunduğu desteklerle birlikte sektörümüzü çok daha güçlü bir konuma taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde 99'dan fazlasının küçük ve orta ölçekli olduğunu belirten İbrahim Burkay, Bursa ekonomisinin de lokomotifi olan KOBİ firmalarını büyüterek uluslararası sahaya açmayı hedeflediklerini söyledi. Büyüme planları yapan firmaların önündeki en büyük engelin arazi sorunu olduğuna işaret eden Başkan Burkay, "Sektörün ihtiyacı olan noktalarda ön açıcı olmak gerekiyor. Bu noktada yaklaşık 2 yıl önce KOBİ OSB projemizin hazırlıklarına başladık. KOBİ OSB, firmalarımızın ihtiyaç duydukları altyapı imkanları, vergi kolaylıkları ve teşviklerle geri dönüşüm sektörümüz için de önemli fırsatları barındırıyor" ifadelerini kullandı.

BTSO üyelerinin KOBİ OSB projesine yoğun ilgi gösterdiklerini açıklayan İbrahim Burkay, şunları kaydetti: "İlk etapta 11 farklı sektör için planladığımız yeni organize sanayi bölgemizde Bursa iş dünyamızın talebi ve yerel yönetimin de katkısıyla 16 farklı sektörün yer alması düşünülmüştür. Firmalarımızın 1.000 ila 5 bin metrekare arası kapalı alanda faaliyet gösterecekleri KOBİ OSB'de yaklaşık 2 bin 300 firmamızdan 11 milyon metrekare civarında yer talebi aldık. KOBİ OSB projemiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mızın nezdinde ve mevzuatları dahilinde planladığımız şekilde tüm hızıyla sürüyor. KOBİ OSB ile firmalarımız arasındaki rekabet ve ayrışma yerine üretim ve ticaret zinciriyle verimlilik artışı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu proje aynı zamanda kentsel dönüşüm süreçlerine de katkı sağlayacak. Firmalarımız, dağınık ve plansız üretim modelinden planlı ve organize bir sanayi modeliyle faaliyet gösterecek."

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu da Bursa'da sektör temsilcilerinin uzun yıllardan bu yana hayalini kurdukları bir projenin hayata geçmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber