Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Ekim 2014 - 13:43 Yorum: 0

BTSO'da "Çok Hafif Hava Araçları Alt Kümelenmesi" çalışmaları

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, çok hafif hava araçlarının üretimi ve çok amaçlı özgün helikoptere parça üretmek için BTSO UHS Kümelenmesi'ne eklenen iki alt küme çalışmalarına başladı

BTSO'da 'Çok Hafif Hava Araçları Alt Kümelenmesi' çalışmaları

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), çok hafif hava araçlarının üretimi ve çok amaçlı özgün helikoptere parça üretmek için BTSO Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi'ne (UHS) eklenen iki alt küme çalışmalarına başladı. 

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO UHS Kümelenmesi'nin ardından, kümelenmede hafif sportif hava araçlarını üretmek amacıyla "Çok Hafif Hava Araçları Alt Kümesi (ÇHHA)" ile "Çok Amaçlı Özgün Helikopter Projesi"nin alt tedarikçisi olmak amacıyla "Çok Amaçlı Özgün Helikopter Alt Kümesi" oluşturuldu. 

Tekstil, makine, otomotiv, plastik ve mühendislik gibi sektörlerde faaliyet gösteren birçok firmanın katılımıyla gerçekleştirilen alt küme çalışmalarından ÇHHA alt kümesi ilk toplantısı, oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Kurulma aşamasının ardından yol haritasını belirleyen ÇHHA kümesi, gyrocopter, paramotor ve microlight gibi hafif sportif hava araçlarının Bursa'da imal edilmesi için çalışmalara başladı. Hafif sportif hava araçlarının mekanik, hidrolik, elektrik ve elektronik aksamları, paraşütleri, içten yanmalı motorları ve diğer bileşenlerinin üretimi için yapılması gereken çalışmaların konuşulduğu toplantıda, ayrıca hangi küme üyesi firmanın hava araçlarının hangi parçalarını üretebilecek kabiliyette oldukları da belirlendi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 70'e yakın firmayla uzay, havacılık ve savunma alanında başlatılan kümelenme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyadaki en büyük 10 ekonomiyi incelediğimizde bunların otomotiv ve makine sektörlerindeki deneyimleriyle uzay, havacılık ve savunma  sektörlerinde önemli başarılara imza attıklarını görüyoruz. Bu anlamda Bursa'yı bu sektörlerdeki deneyimleri sayesinde uzay ve havacılık üssü haline getirebiliriz. Uzay, havacılık ve savunma Türkiye'nin mutlaka en önemli alanları olacak. Bizler de bu kapsamda başladığımız çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber