Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Mart 2015 - 11:08 Yorum: 0

BTÜ 4 meslekte belgelendirme yapacak

Merkezi Yeterlilik Kurumu tarafından Türkiye'de akredite 35 sınav merkezinden biri de Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BTÜSEM) oldu

BTÜ 4 meslekte belgelendirme yapacak

ADANA (AA) - Merkezi Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından Türkiye'de akredite 35 sınav merkezinden biri de Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜSEM) oldu. 

Akdeniz Bölgesi'ndeki tek sınav merkezi BTÜSEM ön büro görevlisi, kazıcı yükleyici operatörü, betonarme demircisi, ahşap kalıpçı mesleklerinde imtihanları gerçekleştirerek belgelendirme sürecini yürütecek.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, meslek dallarına ilişkin belgelendirme sürecinin, ulusal yeterlilikte akredite olmuş ve MYK tarafından yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Üniversitelerinin bu yönde hizmet vermesi için bünyesinde Personel Belgelendirme Kuruluşu'nun (BTÜPER) kurulduğunu ve yapılandırmasını tamamladığını ifade eden Ersoy, yapılan denetimler sonucunda akreditasyon belgesi aldıklarını söyledi.

Ersoy, şöyle devam etti:

"Adana BTÜSEM, 35 akredite kuruluş içerisinde bölgemizin tek temsilcisi olarak ön büro görevlisi, kazıcı yükleyici operatörü, betonarme demircisi ve ahşap kalıpçı mesleklerinde belgelendirme süreci yürütecek. 2016 yılından itibaren Avrupa Birliği kriterleri kapsamında ustalık gerektiren işlerde sertifikasız usta çalışamayacak. Konuyla ilgili TBMM'de kanun çıkmak üzere. Biz şimdiden hazırlıklarımızı yaptık. Altyapımızı oluşturduk. Üniversitemiz Türkiye'de tek iş makineleri operatörlüğü sınav merkezidir. Bu mesleklerin kurslarını vermeyeceğiz. Biz imtihanları yapacağız. Aynı zamanda ulusal öncelikler, bölgesel ihtiyaçlar ve kurumsal olanaklar doğrultusunda yeni meslek dallarında belgelendirme hizmeti vermek üzere çalışma başlattık."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber