Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 19:53 Yorum: 0

BÜ 2016-2017 akademik yılı açılışını yaptı

Bartın Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılış törenini gerçekleştirdi.

BÜ 2016-2017 akademik yılı açılışını yaptı

Bartın Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılış törenini gerçekleştirdi.

Üniversitenin konferans salonunda yapılan törene, Vali Nusret Dirim, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Vedat Selvitop, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın TSO Başkanı Vekili Sami Karakaş, kurum amirleri, üniversitenin akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı.

Bartın Valisi Nusret Dirim üniversitenin Bartın için önemine değinerek öğrencilere yeni dönemde başarılar diledi. Vali Dirim konuşmasında "Bartın Üniversitesi Bartın'a can veren, dinamizm kazandıran ve Bartın'ı harekete geçiren çok önemli bir kuruluş. Bartın Üniversitesi'nin hem Türkiye'de hem de bölgede hak ettiği yere hızlı adımlarla ilerlemekte olduğunu memnuniyetle görüyoruz" dedi.

"Önemli katkıları var"

Vali Dirim "Bizler de Bartın Üniversitesi'nin bu hedeflerine ulaşması için üzerimize düşenleri memnuniyetle yapacağız. Takipçisi olmamız gereken konuları da takip edeceğiz. Üniversiteler kentlerin vazgeçilmez dinamikleridir. Kentin ekonomik hayatına da ciddi katkıları vardır. Bartın'da genç nüfusumuzun önemli bir kısmını öğrenciler oluşturuyor. Akademik eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kentimizde önemli bir canlılık görüyoruz" diye konuştu.

"Hayatı paylaşalım"

Vali Dirim "Üniversitemiz büyüsün ve hedeflediği 20 bin 25 bin öğrenci kapasitesine hızlı adımlarla yürüsün. Bartın öğrencilerimize güzel ev sahipliği yapsın. Buradaki öğrencilerimizle güzel duygular içerisinde hayatı paylaşalım. Asla öğrencilerimize fırsatçı bir yaklaşımla yaklaşmayalım" şeklinde konuştu.

"Fırsatçı olmayın"

Öğrencilere yardımcı olunmasını isteyen Vali Dirim "Özellikle onların kentin içerisinde barınma, sosyal ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılarken lütfen onlara fırsatçı bir yaklaşımla yaklaşmayalım. Onları birer gönül elçisi ve misafirimiz olarak kabul edelim. Onlar zamanı geldiğinde ilimizden ayrılacak ve hatıralarını burada yaşadıkları oluşturacak. Kötü anılarla buradan ayrılmasınlar" ifadesini kullandı.

"Etkinliklere davet edelim"

Vali Dirim "Yerel yöneticilerimiz, mesela muhtarlarımız ya da belediye başkanlarımız öğrencilerimizi yerel ya da bölgesel etkinliklere davet etsinler. Bu kentte hayat nasıl yaşanıyor onlara gösterelim. Hayatlarını sadece şehir merkezinde geçirmesinler. Bartınlar nasıl yaşar? Yöresel ve kültürel değerleri nedir? Hepsini onlara güzel bir şekilde öğretelim" dedi.

"Değerlerimizi aktaralım"

Öğrencilere Bartın'ın değerlerinin aktarılmasını da isteyen Vali Dirim "Burada hayatı beraber paylaşalım. Onlara değerlerimizi aktaralım. Eğitimi bu anlamda da güzelleştirelim. Eğitimi sadece insanlara bilgi yüklemek şeklinde algılamamız gerekiyor. Eğitim insan davranışlarını olumlu yönde etkileyecek sonuçlar doğurmadığı sürece bir anlam ifade etmiyor. Eğitim, her şeyden önce insanları iyi insan yapacak ki bir anlamı olsun" diye konuştu.

"Zamanı iyi kullanmalıyız"

Rektör Ramazan Kaplan da konuşmasında "Üniversitenin temel paydaşı olan her kademedeki öğretim elemanımızın asli görevi, bilgi üretmek ve bunu toplumun yararına sunmaktır. Bilgi, para gibi tedavülde olduğu sürece kıymetlidir. İnancımız bize "faydasız ilimden Allaha sığınmayı" tavsiye ediyor. Bunun için zamanımızı iyi kullanarak sayıca çok ve nitelikli ilmi yayın yapmalıyız" dedi.

"Daha çok söz sahibi olalım"

Laboratuvar ilimlerinde daha çok söz sahibi olunması gerektiğini belirten Rektör Kaplan "Çalışmalarımızı buluş veya patente dönüştürmeliyiz. Sosyal bilimlerde ve genel olarak bütün ilmi sahalarda düşünceyi çoğaltan değil, yeniden üreten bir anlayışı kendimize rehber edinmeliyiz. Ancak o zaman bilim dünyasında özgün bir yerimiz olabilir/ Öğrenme çağındaki siz değerli gençlerimizin de milletimize karşı sorumluluğu çok büyüktür. Bir milletin gücü, nitelikli yetişmiş insan varlığı ile ölçülür. Nitelikli insan, milletlerin en büyük sosyal sermayesi ve güvencesidir. Geleceğimizin mimarları sizler olacaksınız" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber