Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Ramazan 2015 04 Ağustos 2013 - 15:27 Yorum: 0

Bu alışkanlığımız bayramdan sonra da devam edecektir

Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD)'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı.

Bu alışkanlığımız bayramdan sonra da devam edecektir

MALATYA GÜNCEL - Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD)'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı.

Malatya Aktif İş Adamları Derneğince organize edilen ve Beydağı Konaklama Tesislerinde kalan 700 kadarı Suriyeli Mülteci olmak üzere 1000 kişinin konuk edildiği iftar yemeğine resmi daire amirleri, sivil toplum kuruluş yetkilileri, basın mensupları ve dernek üyeleri katıldı.

İlk olarak Suriyeli mülteciler adına temsilcileri tarafından teşekkür konuşması yapıldı. Daha sonra Malatya Aktif İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarın konuşma yaparak  “Rahmetin üzerimize sağanak şekilde yağdığı bin aydan daha hayırlı böyle bir gecede bizi iftar sofrasında bir araya getiren yüce Rabbimize şükrediyorum. Ramazan aynı zamanda hatalarımızla yüzleşmek, kusurlarımızdan ayrılmak demek değil midir, iyiliği barışı, güzelliği paylaştığımız bir hayatı, bir sistemi adaletle merhametle, şefkatle geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü kendimiz için istemediğimizi başkaları için istemediğimiz sürece hakiki inancı elde etmiş olmuyoruz. Suriyeli, Somalili, Mısırlı birçok ülke ve topluluk var. Kendi halimize şükrederken bütün insanlık için esenlik ve barış adına neler yapılacağını düşünmeliyiz” dedi.

Son olarak söz alan Vali Şahin, “Bu gece inşallah sizlerin, mazlumların, yerini yurdunu kaybetmiş insanların duası tüm mazlumları, Müslümanları, tüm milletimizi insanlarımızı inşallah Cenab-ı Hakk’ın rahmetinden istifade ettirecektir, onun merhametinden istifade ettirecektir. İnşallah sizlerin duası ile  yaşanan sıkıntılar, ezalar, cefalar bir an önce bitecektir. Bizler Malatya olarak Ramazan’da gerçekten çok bereketli bir ay geçirdik. Her Ramazan tabi böyle olmuyordu. Siz Suriyeli dostlarımızın Malatya’ya gelmesi bu seneki Ramazan’ımızı bereketlendirdi. Malatyalılara teşekkür ediyorum, her gün en az 700- 800 Suriyeli Malatya’nın çeşitli yerlerinde misafir edildiler.

Birçok kuruluşumuzda Konteynır Kentte Suriyeli misafirlerimize ev sahipliği yapmaya çalıştı. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kardeşliğimiz, birbirimizin hatırını sorup soruşturmamız, bu alışkanlığımız bayramdan sonra da devam edecektir. Bayramdan sonra yine aynı hayırseverlerimiz, aynı hayırsever sivil toplum kuruluşlarımız yeni bir organizasyonla Suriyeli kardeşlerimize gönüllerini açmaya devam edecekler. Ben bu gecenin inşallah sizlerin duası ile çok da bereketli olacağını umarak, Milletimiz için, tüm Müslüman alemi için ve Dünyanın dört bir tarafında sıkıntı içerisinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için dua etmenizi bekliyorum. İnşallah bugünkü dualar kabul olur, sıkıntılarda bir an önce biter” dedi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber