Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

Bu bahçe "sarı çizmeli" kadınlara emanet

Yapımı süren Ordu Botanik Bahçesi'nde çalışan yaklaşık 150 kadın, sarı çizmelerini giyerek günde 8 saat çalışıp hem dünyanın değişik bölgelerinden 3 bin farklı bitkinin yer alacağı bahçenin tamamlanmasında rol oynuyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyo

Bu bahçe 'sarı çizmeli' kadınlara emanet

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Yapımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca başlatılan, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Ordu Botanik Bahçesi'nde çalışan yaklaşık 150 kadın, günde 8 saat çalışarak hem projenin tamamlanmasında önemli rol oynuyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Türkiye’de İstanbul, Adana ve Yalova'da bulunan botanik bahçelerinin dördüncüsü Ordu'da inşa ediliyor. Altınordu ilçesi Eskipazar Mahallesi mevkisinde yapımına başlanan ve içerisinde dünyanın değişik bölgelerinden yaklaşık 3 bin farklı bitkinin yer alacağı Ordu Botanik Bahçesi projesi hızla devam ediyor. 

Projenin önemli bir kısmı tamamlanırken, geride kalan işler ise sarı çizmelerini giyip iş başı yapan Karadenizli kadınların hamaratlı elleriyle tamamlanıyor. 

- Kadınlar ekmeğini taştan çıkartıyor 

Projede çalışan kadınlardan Reyhan Güven, AA muhabirine, sabah 07.00'de başladıkları işi akşam 16.00'ya kadar sürdürdüklerini söyledi. 

Kendilerine verilen görev çerçevesinde kazma kürekle botanik bahçesini bitirmeye çalıştıklarını aktaran Güven, hallerinden memnun olduklarını belirtti. 

Çalışarak aile bütçesine katkı sağladıklarını ifade eden Güven, "Karadeniz kadınıyız biz. Hiçbir işten kaçmayız. Boş durmak yerine çalışıyoruz. Buradan kazandığımız parayla aile bütçesine destek oluyoruz. Aynı zamanda çocuklarımı da okutuyorum. Zaman zaman zorlansak da burada çalışmaktan mutluyuz. Evde oturan kadınlar da mutlaka çalışsın. Çalışmak çok güzel" dedi. 

Binnaz Güngör de Ordu Botanik Bahçesi'nde çalışmaktan memnun olduğunu dile getirerek, "Aile bütçesine katkı sağlamak için çalışmak zorundayız. Kaç aydır burada çalışarak ekmeğimizi çıkartıyoruz. Sabah gelerek önce sarı çizmelerimizi giyiyor, eldivenlerimizi taktıktan sonra kazma ve küreklerle çalışmaya başlıyoruz. Kimimiz el arabası ile taş taşıyor kimimiz toprak. Kimisi de peyzaj düzenlemesi yapıyor. Bütün kadınlar birlik olduk ve bu projenin tamamlanmasına katkı sağlıyoruz" diye konuştu. 

Meral Karaaslan ise çalışmaktan gurur duyduklarını anlatarak, "Kimse çalışmaktan korkmasın. Biz çalışarak mutlu oluyoruz. Bütün kadınlara çalışmalarını öneriyorum" dedi. Aynur Akgün de işlerinin yorucu olmasına rağmen yılmadan çalıştıklarını söyledi. 

- "Proje, bölgenin prestiji olacak"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Eskipazar Mahallesi mevkinde 116 dönüm alan üzerinde kurulan Ordu Botanik Bahçesi'nin, bölgenin prestij projelerinden birisi olacağını belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ordu Botanik Bahçesi, Türkiye'nin sayılı botanik bahçelerinden ve Karadeniz Bölgesi'nin de tek botanik bahçesi. Bakanlığımızın yapmış olduğu, bizim de milletvekilliği dönemimizde takip ettiğimiz önemli projelerimizden birisiydi. Geçtiğimiz aylarda yapılan ihalenin ardından ocak ayından itibaren bitki ve ağaç dikme aşamasına geçildi. Biz bu projenin başından sonuna kadar her zaman takipçisi olduk. Bu proje tamamlandığında Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin bir mülkü ve tesisi olacak. Burayı Ordulu hemşehrilerimizle bir açık hava müzesi olarak açmayı planlıyoruz."

Yımaz, "Burada dünya kültürünün ağaçlarının ve eserlerinin yanı sıra bir bölümüne de Türkiye'deki minyatür tipi tarihi eserler ve tarihe mal olmuş eserlerin suretlerini koyarak burayı muazzam bir işletme yapmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber