Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Teknoloji 14 Mayıs 2018 - 13:58 Yorum: 0

Bu bisiklet çamaşır yıkıyor

Amasya'da bir grup üniversite öğrencisi kadınların spor yaparken çamaşır da yıkayabilecekleri çamaşır yıkayan bisiklet tasarladı.

Bu bisiklet çamaşır yıkıyor

Amasya'da bir grup üniversite öğrencisi kadınların spor yaparken çamaşır da yıkayabilecekleri çamaşır yıkayan bisiklet tasarladı.

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine Programı öğrencileri Oktay Durmuş, Tayfun Mert, Bekir Eren Sağlamer ile Selim Sağlam bisiklet gövdesiyle çamaşır makinesinin yıkama mekanizmasını birleştirdikleri bir sistem tasarladılar. Bisikletin pedalının çevrilmesiyle çamaşır makinesinin kazanının dönmeye başladığını belirten Oktay Durmuş, "Projemizle birlikte bayanlar hem spor yapabilecek hem de çamaşır yıkayabilecek" dedi.

Sistemin çalışmasıyla kadınların fazla kilolarından arınabileceğine değinen Durmuş, üniversite genelinde düzenlenen "Süper bir fikrim var" adlı yarışmada sunumunu yaptıkları projelerinin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Çamaşır yıkayan bisikleti deneyen Elif Soruklu da, "Proje fikir olarak çok güzel. Genelde evhanımları evin bütün işini yaptıklarında zayıfladıklarını düşünürler ama aslında böyle olmuyor. O yönden de iyi bir şey. Bu bisikletle çamaşırları hallederken hem de kalori yakmamızı sağlamış olacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber