Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 12 Kasım 2019 - 10:08 Yorum: 0

Bu gözlük çocuklara yaşatarak öğretiyor

Kayseri'de 3 genç mühendisin yazılımını geliştirdiği ve "Pedu VR" adı verdikleri sanal gerçeklik gözlüğü ile çocuklar yapmak istedikleri etkinlikleri...

Bu gözlük çocuklara yaşatarak öğretiyor

Kayseri'de 3 genç mühendisin yazılımını geliştirdiği ve "Pedu VR" adı verdikleri sanal gerçeklik gözlüğü ile çocuklar yapmak istedikleri etkinlikleri yaşayarak öğreniyor.

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Muhammet İkitepe, Atıf Kerem ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Esma Engin, Erciyes Teknopark ile tanıştıktan sonra proje geliştirmeye karar verdi. Genç mühendisler, çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla yazılımlarını kendilerinin geliştirdikleri ve "Pedu VR" adını verdikleri sanal gerçeklik gözlüğü ile çocukları hem eğlendirirken hem de bilgi veriyorlar.

Proje hakkında bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Muhammet İkitepe, "Projemizin doğuş hikayesi, Erciyes Teknopark Sera Kuluçka Merkezi ile tanışmamız üzerine başladı. Sera sorumluları üniversitemizde Sera'yı ile Erciyes Teknopark'ı tanıtırken daha sonrasında yolumuz burayla kesişti ve burada projemizi geliştirmeye başladık. Projemizi, çocukların yapamayacakları etkinlikleri aslında onlara sanal gerçeklik gözlüğü ile deneyim etmek, yaşatmak ve hayal güçlerini geliştirmek amacıyla yürütüyoruz. Kayseri'de şuanda 4 tane proje anaokulunun 3 tanesiyle bire bir çalışmaktayız. Bu kitimiz, şuanda 200 tane çocuğumuzun üzerinde denenmiş bir uygulamadır. Tamamen milli olarak yazdığımız uygulamamızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bu sanal gerçeklik kiti ile çocuklarımıza yapamayacağı şeylerden bahsediyoruz. Çocuklarımız bir dalgıç olarak denizin altında yüzebiliyor, paraşütle atlayıp Türkiye'mizin güzelliklerini tepeden görebiliyor, ralli pistinde araçlarla beraber yarışabiliyorlar. Aklınıza gelebilecek birçok şeyi bu uygulamamız aracılığı ile yapabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu gözlük çocuklara yaşatarak öğretiyor

Bu gözlük çocuklara yaşatarak öğretiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber