Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Ekim 2016 - 15:48 Yorum: 0

BÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iki bölüm daha açtı

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, açtığı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümüyle...

BÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iki bölüm daha açtı

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, açtığı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümüyle bölüm sayısını 6'ya çıkardı.

Daha önce bünyesinde iktisat, işletme, maliye ve sağlık yönetimi bölümlerini bulunduran İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, yeni açtığı siyaset bilimi ve kamu yönetimi ile uluslararası ilişkiler bölümünü YÖK tarafından onaylandı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında bin 455 öğrenciye eğitim veren fakülte yeni bölümlerin öğrenci almaya başlamasıyla birlikte öğrenci sayısını da yükseltmiş olacak.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Saçmacı, üniversite senatosu tarafından alınan kararla ve YÖK onayıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne iki yeni bölümün kazandırıldığını belirterek, "Fakültemiz yeni açılan bölüm ve programlarla birlikte büyümeye devam ediyor. Özellikle bu iki bölüm için çok çaba gösterdik. Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinin açılması ile ilgili alınan karardan bu yana her konuda bizim yanımızda oldu. Bu süreçte Fakültemize vermiş olduğu destekler için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Fakültemiz, üniversitenin kuruluşundan bu yana öğrencilere eğitim ve öğretim vermeye devam ediyor, köklü bir fakülte olarak büyüme ve gelişmesini sürdürüyor. Bu gelişme sürecinde yeni açılan bölümlerle birlikte fakültemizdeki bölüm sayımız altıya yükselmiş oldu" dedi.

Yeni açılan bölümlerin öğrenci tarafından tercih edilen bölümler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Saçmacı, "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü, yerel ve uluslararası düzeylerde gerçekleşen siyasal, sosyal ve ekonomik değişimleri anlayan, Türkiye'de ve dünyada gerçekleşen dönüşümleri daha iyi kavrayan bilinçli, akılcı ve etkili uzmanlar yetiştirmeyi amaçlıyor. Uluslararası İlişkiler bölümü ile de ülkemizde modern dünyaya uygun uluslararası ilişkiler alanında temel akademik birikime, entelektüel derinliğe, yabancı dillere hakim ve eleştirel bakış açısına sahip bireyler ve yabancı devletlerle işbirliği yapılan kurumlarda çalışabilecek uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası İlişkiler bölümünün akademik faaliyetleri, şehrimize, üniversitemizin gelişimine, üniversite ve şehir işbirliği çerçevesinde somut kazanımlar sağlayacaktır" diye konuştu.

BÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iki bölüm daha açtı

BÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iki bölüm daha açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber