Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 25 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

Bu Kampanya 90 Yargı Çalışanını Hayata Bağladı

Adana Adliyesinde başlatılan Hayatını Sigaraya Hapsetme temalı sigara bırakma kampanyasına 90 yargı mensubu ve çalışanı başvurdu.

Bu Kampanya 90 Yargı Çalışanını Hayata Bağladı

Adana Adliyesinde başlatılan Hayatını Sigaraya Hapsetme temalı sigara bırakma kampanyasına 90 yargı mensubu ve çalışanı başvurdu. Kampanyada "Kalemi değil sigarayı kırıyoruz" sloganıyla sigaraları kırıp atan hakim ve savcılar ile adliye personeli, uzman doktor ve hemşireler tarafından verilen eğitim ile tedaviye başlayarak, sigara bırakma yolunda ilk adımı attı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından Adana Adliyesinde sigara kullanımının en aza indirilmesi, tüm yargı mensupları ve çalışanlarının iş, sağlık ve yaşam kalitelerinin artırılması amacıyla hazırlanan "Hayatınızı sigaraya hapsetmeyin" projesi hazırlandı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen projeye, adliyede görev yapan 90 hakim, cumhuriyet savcısı ile çalışanlar başvurdu. Yıllarca kullandıkları sigarayı kampanya sayesinde bırakmak isteyen yargı mensubu ve çalışanlar, Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniğinde tedavi olmaya başladı.

31 MAYIS'TA SİGARAYI BIRAKACAKLAR

Kampanyanın açılışında "Kalemi değil sigarayı kırıyoruz" diyerek sigaraları kırıp atan yargı mensupları, poliklinikte ilk olarak akciğer ve kalp grafisi çekilip solunum fonksiyon testine tabi tutuldu. Sonra sigarayı bırakmak isteyen yargı mensuplarına, Sigara Bırakma Polikliniği sorumlusu Uzman Hemşire Ayşe Turan tarafından gurup terapisi yaptırıldı. Kampanyanın kendilerinde farkındalık oluşturduğunu belirten yargı mensupları, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Gününde sigarayı bırakacaklarını söyledi.

KAÇ YIL KULLANDIĞI ÖNEMLİ DEĞİL

Sigaranın saç telinden ayak tırnağına kadar vücudun her yerini etkileyen bir zehir olduğunu belirten hemşire Ayşe Turan, "Sigarayı bırakmak isteyenler, öncelikli olarak verilen eğitimi değerlendirerek kendi hayatlarını gözden geçirmeli, tedaviye dönük verilecek ilaçları düzenli kullanmalı, bol bol su içip yürüyüş yapmalı ve sigarayı anımsatacak şeylerden uzak durmalıdır. Kişinin kaç yıl sigara kullandığı önemli değil. İsteyen herkes sigarayı bırakabilir. Gelin, siz de daha temiz hava, daha kaliteli yaşam ve sağlıklı bir ömür için sigarayı bırakın" dedi.

TEDAVİNİN YÜZDE 60'I EĞİTİM

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adviye Özer de, sigarayı bırakmak üzere eğitim alan adliye çalışanlarının sağlık durumlarına göre tedavi yöntemlerini belirledi. Sigaranın sinsi bir zehir olduğunu ve insanların sağlığını kaybedene kadar hiçbir bulgu vermediğini belirten Özer, ancak sigaranın vücuda olan zararlarından kurtulma imkanı bulunduğunu kaydetti. Sigarayı bırakma sürecinde en önemli hususun eğitim olduğunu kaydeden Özer, "Tedavinin yüzde 60'ını eğitim oluşturuyor, geriye kalan yüzde 40'ın da ilaç gerekiyor. Üç aylık ilaç tedavisinin ardından, hastanın 1 yıl boyunca takibini yapıyoruz. Bu süre içinde sigara kullanmazsa, sigarayı bırakmış kabul ediyoruz. Çünkü bağımlılık 1 yılda sıfırlanıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber